""
""

Đurovski: Budite uvereni da ću čestitati Nikoliću ukoliko Partizan osvoji kup

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.05.17. | 13:58

Strateg crveno-belih odbio da komentariše izjave nakon utakmice sa Radničkim iz Niša

Trener Crvene zvezde Boško Đurovski nije želeo da nastavi polemiku oko čestitanja šampionske titule Partizanu, ali je napomenuo da će sigurno pružiti ruku kolegi Marku Nikoliću ukoliko se njegov tim domogne trofeja u Kupu Srbije u subutu (18.00).

Izabrane vesti

Đurovski je prvo čestitao titulu crno-belima posle utakmice sa Radničkim iz Niša, dok se sutradan na klupskom sajtu pojavila njegova izjava da se zna na koji je način Partizan stigao do trofeja.
„Ne bih se vraćao na to. Samo ću da kažem da sam kurtoazno čestitao, a sada želim da se bavim pripremom igrača za utakmicu. Ukoliko Partizan osvoji kup, budite ubeđeni da ću čestitati Marku Nikoliću na tome“, rekao je Đurovski.

KVOTE ZA VEČITI DERBI

Biće ovo prvi susret večitih u finalu kupa od 2001, a poslednji okršaj u ovom takmičenju od 2012. godine.
"Očekujem spektakl i dobru utakmicu, svi akteri moraju da budu na nivou utakmice. U prošlosti sam kao igrač i trener imao priliku da igram finala. Znam kakav je to osećaj, očekujem da naša ekipa posle izgubljene titule nađe snage i motivacije da dođe do trofeja. Nadam se poštenoj borbi na terenu, pa neka pobedi bolji tim“, rekao je Boško Đurovski.

Pritisak pred ovakve utakmice je uvek veliki.
"
Ko ne može da podnese pritisak ne treba da igra ni u Zvezdi ni u Partizanu. Ja sam lično voleo da igramo na stadionu Rajko Mitić jel bi bilo više publike, ali nisam ništa manje zabrinut ni što igramo na stadionu Partizana. Ali to ne igra ulogu".

Đurovski je kratko u klubu, ali je imao prilike da gleda i analizira prethodne derbije. Takođe se nada i da je za kratko vreme uspeo da popravi stanje u timu.
"Naravno sam sam gledao, probađemo da izvučemo pouke, ali ne bih pričao o manama Partizana. To treba da ostane tajna. Nisam dugo na čelu Zvezde ali sam uspeo, nadam se, da za kratko vreme nešto popravim".

Penali su jedna od mogućnosti u borbi za trofej.
Sve je moguće u fudbalu. Mi nismo vežbali penale, ali igrači posle treninga to stalno traže. Tu nema nekih problema“.

Đurovski, baš kao i Nikolić, još uvek nema poraz u derbiju kao trener. Tačnije ima tri pobede iz isto toliko utakmica.
"Nadam se da ću i ovoga puta pobediti", jasan je Đurovski.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Boško ĐurovskiFK Crvena zvezdaMarko NikolićSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara