""
""

Đurđević za MOZZART Sport: Brat Mitar i golman Rajko su naši junaci

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.07.13. | 19:41

"Ipak, mi smo pre svega jak kolektiv. U svemu smo zajedno, i kada ide i kada ne ide. Imamo i sjajnog selektora. Drulović je majstor taktike, zna psihološki da nas pripremi, a bogami i da bira izmene. Sve je pogodio danas", kaže strelac prvog gola za Orlove protiv Portugala i najavljuje napad na titulu prvaka Evrope

Jedan od junaka velikog trijumfa srpskih omladinaca nad Portugalom, strelac prvog gola za naš tim Uroš Đurđević, presrećan je nakon ulaska u finale Evropskog šampionata. On ipak spušta loptu na zemlju, ističe da slavlje neće dugo trajati i uverava da se Orlići neće zadovoljiti do sada urađenim.

"Nadam se da nas je cela Srbija gledala i da se ponosi nama. A ima i zbog čega. Stvarno smo napravili sveliku stvar, kažu istorijki uspeh, ali nećemo stati na ovome ", počinje priču mladi napadač Rada za MOZZART Sport. 

Izabrane vesti

Nekog posebnog slavlja neće biti, sledi veliko finale, pa za tako nešto nema ni vremena... 

"Proslavićemo na svoj način, ali sve to neće potrajati, jer ulazak u finale nije naša poslednja reč. Želimo, a mislim i da možemo da napravimo korak više. Ako smo već zaslužili da se borimo za evropsku titulu zašto je ne bismo i osvojili. Nebitno nam je ko će biti sa druge strane, Španija ili Francuska".

Sam meč protiv Portugalaca Đurđević je okarakterisao kao jako težak.

"Odigrali smo mnogo mečeva u kratkom periodu. Protiv Francuza smo odmarali neke važne igrače, ali ni njima ni ostalima nije bilo lako da izdrže ovih 120 minuta. Teško je bilo stajati na nogama posle dva poluvremena i dva produžetka, ali sačuvali smo to malo snage i koncentracije za penal seriju"

Za one koji ne znaju taj isti Portugal u martu je u pripremnom meču deklasirao izabranike Ljubinka Drulovića rezultatom 6:2...

"Da, s tom razlikom što u našem timu tada nije bilo mnogo momaka koji su izneli ovaj turnir i napravili veliki uspeh. Ispašće da sam pukovnik posle bitke, ali stvarno sam verovao u srećan kraj i kad smo dobili prvi gol i kada smo pali posle toga, a oni poveli sa 2:1. Nijednog trenutka nisam u glavi dovodio u pitanje plasman u finale"

Golman Predrag Rajković je nezaobilazna tema. Branio je čudesno tokom meča, a u penal seriji prosto eksplodirao.

"Definitivno naš junak. Dečko je i tokom 120 minuta radio sjajne stvari, a odbranom dva jedanaesterca još jednom dokazao da je strašan golmanski potencijal. I brat Mitar je bio odličan. Rutinski je izveo penal, kao na treningu. Svaka čast i njemu. Ma, kapa dole celoj ekipi. Ovo je timska pobeda".

Đurđević je svestan da je bilo možda i talentovanijih generacija koje nisu napravile ovakav uspeh. On kaže da zna u čemu je stvar.

"Mi smo pre svega jak tim, kolektiv. U svemu smo zajedno, i kada ide i kada ne ide. Imamo i sjajnog selektora. Drulović je majstor taktike, zna psihološki da nas pripremi, a bogami i da bira izmene. Sve je pogodio danas", završio je priču sjajni golgeter Građevinara.

(foto: MN Press)


tagovi

Evropsko prvenstvo U19reprezentativni fudbalUroš Đurđević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara