"Sami Ameobi postiže gol"
"Sami Ameobi postiže gol"

Uragan Ameobi za preokret na Vajt Hart Lejnu, Njukasl šokirao Totenhem (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.10.14. | 16:19

Raspucani Eto i Lukaku očekivano doneli Evertonu bodove na Turf Muru

Sami Ameobi postiže golIz keca u dvojku na Vajt Hartu Lejnu na kojem je Njukasl iznenadio Totenhem i rezultatom 2:1 stigao do tek druge, ali i druge uzastopne pobede u Premijer ligi i nagovestio da je borba za opstanak ipak ispod nivoa ove generacije Svraka. Takođe, Njukasl je ponudio još jedan dokaz da je igra Totenhema kao Rubikova kocka koja se prebacuje iz ruku u ruku u nadi da će konačno doći do nekoga ko će umeti da je sklopi.

Pevci, naime, pucaju od potencijala, na trenutak izgledaju zabavnije od cirkusa, a već u sledećem potpuno nestanu sa terena. I danas su dobro počeli, pa je Emanuel Adebajor već u 18. minutu doneo prednost domaćima, a kako je Njukasl igrao u prvom poluvremenu činilo se da je jedino pitanje sa kolikom će razlikom slaviti Totenhem.

Izabrane vesti

Međutim, Alan Pardju je izmenama na poluvremenu preokrenuo tok meča za 180 stepeni. Uvođenje u igru Remija Kabele i pre svih Samija Ameobija pokazalo se kao pun pogodak. Ameobi je uraganskim sprintom već posle šest sekundi igre u drugom poluvremenu vratio iskru u oči Svraka. Samo 12 minuta kasnije Ajoze Perez, koji je letos stigao na Sent Džejms Park sa Tenerifa, postigao je prvenac u Premijer ligi i Njukasl izvukao iz zone ispadanja.

Totenhem je, uprkos desetinama miliona funti uloženim u ekipu, ostao da tavori na sredini tabele.




Pevce je sada pretekao i Everton, koji je na Turf Muru nedoraslog Barnlija slavio sa rutinskih 3:1 pošto se Samjuel Eto raspucao i sa dva gola, svoja prva dva na gostovanjima u Premijer ligi pokurao Karamele do bodova. Posebno upečatljiv bio je drugi gol proslavljenog Kamerunca. Sa 19 metara fino plasirana lopta iza leđa Toma Hitona.

Mrežu domaćeg tima zatresao je i Romelu Lukaku, dok je Dani Ings postigao utešni gol za Barnli, koji još čeka na prvenac u eliti. Jedini u Premijer ligi.




PREMIJER LIGA – 9. kolo:

Barnli – Everton 1:3 (1:2)
/Ings 20 – Eto 4, 86, Lukaku 29/

Totenhem – Njukasl 1:2 (1:0)
/Adebajor 18 – Ameobi 46, Ajoze 58/

17.00: Mančester Junajted - Čelsi

Ponedeljak:
21.00: KPR - Aston Vila

Subota:

 Vest Hem - Mančester Siti 2:1
/Amalfitano 21, Sako 75 – Silva 76/

Liverpul - Hal 0:0

Sautempton – Stouk 1:0 (1:0)
/Mane 33/

Sanderlend – Arsenal 0:2 (0:1)
/Sančez 30, 90/

VBA - Kristal Palas 2:2 (0:2)
/Aničebe 51, Berahino 90pen – Hangeland 16, Jedinak 45+1pen/

Svonsi - Lester 2:0 (1:0)
/Boni 34, 57/

(FOTO: Action Images)


tagovi

BarnliDani IngsEmanuel AdebajorEngleskaEvertonEvropaPremijer ligaRomelu LukakuSami AmeobiSamjuel Eto

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara