"srpska univerzitetska selekcija"
"srpska univerzitetska selekcija"

UNIVERZIJADA: Ameri su ipak prejaki - ubedljiv poraz Srbije

Vreme čitanja: 1min | pon. 28.08.17. | 11:44

Za treće mesto protiv Letonije ili Litvanije

srpska univerzitetska selekcijaNe tako davno, bila su vremena kada su najbolji koledž igrači iz SAD mučili i najbolje evropske seniore. Šta tek onda očekivati kada protiv sebe imaju kolege? Košarkaška reprezentacija SAD lako su izašli na kraj sa Srbijom i pobedom od 93:61 poslali izabrnaike Zorana Todorovića u borbu za treće mesto na tabeli.

Protivnik u meču za bronzanu medalju Srbiji će biti bolja ekipa iz duela Letonije i Litvanije.

Izabrane vesti

Protiv Amera jednostavno nisu mogli. I zbog kvaliteta protivnika i zbog umora posle dva produžetka u četvrtfinalnom okršaju sa Finskom. Todorović je to lepo objasnio.
"Srce je htelo, ali noge nisu slušale. Suviše smo umorni, ispovređivani, da bi pružili više protiv odličnih Amerikanaca. Pokušaćemo da se odmorimo, uzmemo vazduh i pokušamo poslednjim atomima snage da pobedimo u utakmici za treće mesto i dođemo do bronzane medalje".

O samoj utakmici nema se mnogo šta reći. Ameri su prosto bili bolji od prvog do poslednjeg minuta. Štaviše, da nisu povukli ručnu u poslednjoj deonici verovatno bi poraz Srbije bio i ubedljviji, jer u tih 10 minuta ušlo se sa vođstvom SAD od 79:36.

SRBIJA - SAD 61:93 (15:25, 8:21, 13:23, 25:14)

SRBIJA: Jovanović 9, Brkić 2, Tejić 12, Nenadić 8, Veljković, Pavlović, Đoković 10, Nikolić 2, Šarenac 9, Topalović 4, Vraneš 5, Matić;
SAD: Viler 1, K. Edvards 16, Juing 2, Tompson 6, V. Edvards 31, Klajn 8, Istren 8, Tejlor 6, Ejfart 2, Matijas 8, Has 2, Stefanović 3.

(FOTO: kss.rs)


tagovi

Jadranska ligaUniverzijada

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara