"Nestašni navijači"
"Nestašni navijači"

Uletanje navijača, jedna majstorija i kramponi u rebra kao „uspomena“ Čalobi na Madejskom! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.03.15. | 23:09

Maleni Bredford je na putu do četvrtfinala izbacio Milvol, Čelsi i Sanderlend, ali je njegovu bajku prekinuo Reding koji ga je deklasirao u četvrtfinalu FA kupa – 3:0

 

Nestašni navijači

Izabrane vesti

Bredford je sanjao svoj san u FA kupu, srušio je i Sanderlend i Čelsi, ali ga je iz tog sna probudio Reding koji je bio bolji na Madejski stadionu – 3:0 i eliminisao ga iz najstarijeg klupskog takmičenja na planeti. Svega je bilo u Redingu – tri gola, jedna majstorija, 20. uzastopno gostovanje u FA kupu na kojem Bredford prima gol i jedan zverski start kojim je Felipe Moraiš ostavio uspomenu kramponima Nejtenijelu Čalobi i neodoljivo podsetio na start Najdžela De Jonga nad Ćavijem Alonsom u finalu Svetskog prvenstva 2010. Na kraju, Reding ide na Arsenal u polufinalu FA kupa!

Reding je od starta krenuo silno i već je u prvih desetak minuta stigao do dva gola prednosti. Prvo je Hal Robson-Kanu posle prekida glavom zakucao loptu u mrežu Bredforda posle kornera u šestom minutu – 1:0, da bi samo tri minuta kasnije na scenu stupio sjajni Jamajčanin Geret Mekliri. Vezista domaćih „promešao“ je direktnog čuvara, ušao u kazneni prostor i uz malu pomoć defanzivaca gostiju smešta loptu pod prečku golmana Bena Vilijamsa – 2:0.

Već se tada nazirao pobednik duela i polufinalista FA kupa, a kada je Felipe Moraiš pogibeljnim startom udario u rebra kramponima vezistu Redinga Nejtenijela Čolobu i zaradio direktno isključenje, pa su šanse Bredforda da napravi čudo na Madejskom postale su potpuno nerealne. Portugalac je svojim potezom neverovatno podsetio na Najdžela De Jonga koji je na sličan način udario Ćavija Alonsa pre pet godina u finalu Svetskog kupa.

Do kraja je i napadač domaćih, Džejmi Meki, uspeo da se upiše u strelce, ali to nije značajno promenilo sliku na terenu i Bredfordova ovosezonska bajka u FA kupu se završava – 3:0.

U jednom trenutku domaći navijači su uleteli na teren, pa je meč morao da sačeka kako bi policija "nezvanog" gosta izbacila sa igrališta. Kada je meč završen počela je prava ivazija raspoloženih navijača na teren...

 

Mekliri postigao sjajan gol

Reding će se u polufinalu susresti sa Arsenalom, dok Aston Vila čeka svog rivala u drugom polufinalnom meču, a to će biti pobednik duela između Liverpula i Blekburna.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Redingnatanijel čalobaGeret MekliriFA kupEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara