"Dević"
"Dević"

Ukrajinska kriza: Raspao se Metalist, Markevič podneo ostavku, Dević i Dišljenković slobodni

Vreme čitanja: 2min | pon. 24.02.14. | 16:42

Gazda kluba Sergej Kurčenko zbog političke situacije u zemlji zatvorio slavinu, tako da igračima kasne plate već tri meseca

DevićDemonstracije u Kijevu protiv Vlade Ukrajine i predsednika Viktora Janukoviča počele su da se šire u svim većim gradovima ove države zbog čega uveliko trpi i sport. Ukrajinski takmičari iz protesta napustili su pre vremena nedavno završene Zimske olimpijske igre u Sočiju, Dinamo iz Kijeva je u kiparskoj Nikoziji morao da dočeka Valensiju u Ligi Evrope, a poslednja informacija glasi da se raspao Metalist iz Harkova.

Gazda Sergej Kurčenko, za koga se spekuliše da je blizak svrgnutom predsedniku Janukoviču koji je pobegao iz Ukrajine, osetio je šta se sprema i zatvorio je slavinu, pa igračima kasne tri mesečne plate. Zbog toga trener tima iz Harkova, čovek koji je jednim delom zaslužan što su bili blizu da stanu rame uz rame sa Dinamom i Šahtjorom, Miron Markevič podneo je ostavku.
„Odlučio sam da dam ostavku. Ne želim da budem svedok ovoga što se dešava. Igrači će koliko već ove nedelje postati slobodni po pitanju nove sredine. Već treći mesec ne dobijaju novac i ne možete više da ih lažete da će plata biti sutra. Žao mi je što se ovo dešava, žao mi je i navijača“, rekao je Markevič.

Za Metalist igraju i dvojica Beograđana. Marko Dević, inače reprezentativac Ukrajine i prvi strelac lige sa 15 golova, i bivši golman Crvene zvezde Vladimir Dišljenković. Koliko već sutra obojica će početi da traže novi klub. Pored njih ima dosta Brazilaca i Argentinaca, od kojih je napoznatiji Alehandro Gomez, koji je bio najbolji igrač Katanije, a tražili su ga Atletiko Madrid, Milan, Fjorentina, Dortmund…  S obzirom da će biti slobodni igrači verovatno će lako pronaći nove klubove.    

(FOTO: Action images)

Izabrane vesti


tagovi

Vladimir DišljenkovićUkrajinaMetalist HarkovMarko DevićEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara