""
""

Ukrajinci preživeli neviđenu sudijsku nepravdu, a onda razbili Amerikance! Argentina se oprostila od Mundijalita (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | pet. 05.06.15. | 11:11

Fenomenalni Viktor Kovalenko het-trikom odveo svoju reprezentaciju na čelo grupe A i izbio na vrh liste strelaca Svetskog prvenstva do 20 godina - 3:0. Pri rezultatu 1:0 sudija Erik Otogo Kastane dosudio nepostojeći jedanesterac sa SAD, ali je Bogdan Sarnavski uspeo da odbrani udarac sa bele tačke. Novi Zeland pobedom nad Mjanmarom eliminisao Gaučose

Amerikanci su u prva dva kola Svetskog prvenstva za igrače do 20 godiona uz Portugalce i Nemce važili za selekciju koja je možda i najviše pokazala u dosadašnjem toku turnira, ali su u poslednjem kolu doživeli potpuno otrežnjenje. Za to je bila odgovorna fenomenalna reprezentacija Ukrajine, koja je na krilima nezaustavljivog Viktora Kovalenka demolirala današnjeg rivala i takmičenje završila na liderskoj poziciji u grupi A, čime je obezbedila lakšeg rivala u osmini finala - 3:0 (0:0).

Izabrane vesti

Fenomenalni napadač Šahtjora ovim golovima izbio je na čelo liste strelaca Mundijalita, sa ukupno pet pogodaka u tri dosadašnja meča na turniru. Ukrajinci su u potpunosti nadigrali selekciju SAD, mada su u 59. minutu bili prinuđeni da se suoče sa ogramnom nepravdom od strane gabonskog sudije Erika Otogoa Kastanea, koji je bukvalno poklonio jedanaesterac Amerikancima, ali je sve to ispravio sjajni Bogdan Sarnavski, zaustavivši jedanaesterac Emersona Hindmana.

Ta odluka glavnog arbitra samo je dodatno razljutila Ukrajince, koji su sa još dva pogotka Kovalenka u završnici meča došli do zasluženo ubedljivog trijumfa.

Drugi meč u ovoj grupi i ubedljivo slavlje domaćina Novog Zelanda protiv zalutalog Mjanmara (5:1) i definitivno je bio koban po Argentince, koji su izgubili svaku šansu da se nađu među četiri najbolje trećeplasirane selekcije na turniru. U ovom trenutku te pozicije zauzimaju Novi Zeland, Nigerija, Mali i Fidži, ali će sve biti potpuno jasno nakon sutrašnjih mečeva.

(FOTO: Screen shot)


tagovi

Viktor Kovalenkoreprezentativni fudbalMundijalito

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara