""
""

Đuka do pobede iz dvojke u keca uz "milion" promašaja

Vreme čitanja: 2min | sub. 13.04.13. | 17:59

Valjadolid po šansama zaslužio da deklasira Hetafe, ali je tek posle primljenog gola došao do zasluženog trijumfa i prkinuo crnu seriju od pet mečeva bez pobede

 

 

Izabrane vesti

Da je Valjadolid imao imalo sreće, danas bi deklasirao Hetafe. Ali, do pobede su morali da idu težim putem, tek posle primljenog gola i slavili su sa 2:1.

Prava bi šteta bila da se Hetafe danas na Zorilji izvukao bez poraza. Valjadolid je „ubijao od fudbala“ goste iz predgrađa Madrida, ali je golman Kodina pravio čuda na golu. Već u prvih 20 minuta, domaći su imali četiri šanse za gol, ali Oskar, Ebert i Manučo nisu mogli da prevare sjajnog Kodinu. Do 45. minuta Valjadolid je stovrio još pet sjajnih prilika, ali mreža Hetafe je bila začarana. I umesto vođstva, domaći su poluvreme završili sa deficitom!? Borha je centrirao iz slobodnjaka, a Alkaser iskoristio lošu intervenciju odbrane Valjadolida i doneo gostima nezasluženu prednost.

Ipak, ono što nisu uspeli u prvom, Đukićevi izabranici su nadokandili u drugom delu igre. Pobeda je stigla iz dvojke u keca, da se poslužimo kladioničarskim rečnikom.  Čak je Valjadolid oštećen i za čist penal. Preokret je stigao u roku od samo pet minuta, a prethodila mu je prava odluka Đukića da u igru ubacio Havija Gueru. Prvo je Oskar Gonzales u 68. minutu poravnao rezultat udarcem glavom, da bi potom isti igrač asistirao džokeru Gueri za preokret.

Do kraja meča je mogao Ebert da trećim golom reši sve dileme, ali je i Hetafe imao priliku za izjednačenje preko Gavilana. Rukavina je odigrao ceo meč za domaće...

Na kraju, aposlutno zaslužena pobeda Valjadolida, koji je prekinuo crnu seriju od pet mečeva bez trijumfa i sprečio dalji pad na prvenstvenoj lestvici. 

 

PRIMERA – 31. KOLO:

Petak:
Real Betis – Sevilja 3:3 (1:3)
/Pabon 43, Kastro 54 penal, Nosa 89 – Rakitić 7, 19, Negredo 33/

Subota: 
Real Valjadolid – Hetafe 2:1 (0:1)
/Oskar Gonzales 68, Havi Guera 73 - Alkaser 45/

18.00 Levante – Deportivo La Korunja
20.00 Espanjol – Valensija
22.00 Malaga – Osasuna

Nedelja: 
12.00 Rajo Valjekano – Real Sosijedad
17.00 Atletiko Madrid – Granada
19.00 Real Saragosa – Barselona
21.00 Atletik Bilbao – Real Madrid
21.00 Majorka - Selta
 

 


tagovi

EvropaHavi GueraHetafeMiroslav ĐukićOskar GonzalesPrimeraŠpanijaValjadolid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara