""
""

Ujedinjene nacije Italije! Konte zove Nemca iz Volfzburga, Osvaldo se vraća u reprezentaciju

Vreme čitanja: 1min | čet. 21.05.15. | 18:57

Selektor Azura ne bira sredstva kako bi ojačao nacionalni tim. Tu su još Brazilac Eder i Argentinac Vaskez

Antonio Konte ne mari za kritike iz “patriotskih blokova” i gleda da ugrabi svaku moguću šansu kako bi pojačao reprezentaciju Italije. Selektor Azura je od nacionalnog tima napravio prave male “Ujedinjene nacije”.

Izabrane vesti

Pre dva meseca je izazvao mnogo reakcija kada je odlučio da u reprezentaciji lansira Argentinca Franka Vaskeza iz Palerma i Brazilca Edera iz Sampdorije, a na sledećem spisku sprema poptuno iznenađenje.

Za Italiju će protiv Hrvatske debitovati Danijel Kaliđuri, vezista Volfsburga. Poziv na njegovu adresu je već stigao i u junu će upisati prvi nastup za Azure.

Kaliđuri je rođen u Nemačkoj i ceo život je proveo u Nemačkoj. Međutim, ima italijansko poreklo što mu je omogućilo da dobije italijanski pasoš i na kraju poziv Kontea. Ofanzivni vezista Volfzburga je često boravio u Italiji, a od malena je navijač Milana. Ove sezone je pružio niz odličnih partija za Vukove i Konte je odlučio da mu je takav igrač potreban u reprezentaciji.

Takođe, Konte je odlučio da u reprezentaciju vrati Danijela Pabla Osvalda koji jedno vreme nije dobijao poziv iz nacionalnog tima, ali se odličnim partijama u dresu Boke Juniors opet nametnuo. Dobio je poziv, ali nije sigurno da će moći da se odazove s obzirom da je pre nekoliko dana osuo paljbu po ljudima koji vode južnoamerički fudbal. Nazvao ih je “mafijašima” i “gangsterima”, pa bi mogao da bude suspendovan za internacionalne mečeve. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Volfzburgreprezentativni fudbalfudbalska reprezentacija ItalijeNemackaItalijaEvropaDanijel KaliđuriAntonio Konte

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara