""
""

UEFA rasparčala tim Malage, počelo čerupanje Pelegrinijevog remek dela

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.06.13. | 16:38

Izbacivanjem iz evropskih takmičenja sledeće sezone počela rasprodaja na La Rosaledi

Dabogda imao pa nemao - neko je izgleda ovako prokleo Malagu i dobio ono što je želeo. Posle dve odlične sezone u kojima su doveli vrhunske igrače i napravili odličan uspeh, UEFA im je zabranila učestvovanje u Evropi sledeće godine i time dala signal ostalim evropskim klubovima da im očerupaju igrački kadar. 

Poslednja u nizu glasina je da će Martin Demikelis pojačati Atletiko Madrid kada mu krajem meseca istekne ugovor sa Andalužanima. Argentinac je izjavio da želi da se vrati u domovinu i brani boje River Platea, ali njegov zemljak Dijego Simeone u njemu vidi zamenu za Katu Dijaza i pokušaće da ga ubedi da ostane na Starom kontinentu. Jorgandžije su blizu dovođenja i francuskog internacionalca Žeremija Tulalana, za kojeg će morati da izdvoje pet miliona evra.

Izabrane vesti

Mozak iza uspeha kluba sa La Rosalede – Manuel Pelegrini je napustio klub i najverovatnije će preuzeti Mančester Siti. Da stvari budu još gore sa sobom će najverovatnije povesti i najveću zvezdu tima i jednog od najperspektivnijih mladih igrača sveta – Iska. Čak je i Manuel Itura promenio sredinu i potpisao trogodišnji ugovor sa najvećim lokalnim rivalom - Granadom.

Nekada zlatnom dečku španskog fudbala – Hoakinu ovoga leta takođe ističe ugovor i on će sledeće sezone braniti boje Fiorentine. I Hamburg je odlučio da kupuje na rasprodaji tako da je na njihovom spisku napadač šestoplasirane ekipe PrimereRoke Santa Kruz. Da stvari budu još crnje i Havijer Saviola je samo par nedelja udaljen od kraja ugovora. 

Ovakav egzodus sa La Rosalede je prava šteta zbog tima koji je igrao tako dobar fudbal i za godinu dana osvojio srca mnogih ljubitelja ove igre. 

Da vlasnik Abdulah bin Naser Al Tani nije poptuno odustao od svoje investicije vidi se po tome što je Bernd Šuster blizu klupe Malage. Ali, o pojačanjima se i ne govori. Jedino što se zna je da je čileanski vezista Pedro Morales i definitivno otkupljen od zagrebačkog Dinama posle šestomesečne pozajmice. Ali, teško da će Malaga sa Moralesom uspeti da nadoknadi toliki odliv kvaliteta. Šteta... 

Sve vesti iz prelaznog roka možete pratiti na našem specijalu posvećenom letnjem prelaznom roku 2013.

(FOTO: Action images)


tagovi

Atletiko MadridEvropaHavijer SaviolaHoakinIsko AlarkonMalagaManuel PelegriniMartin DemikelisPrimeraŠpanijaTransferi 2013Žeremi Tulalan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara