"Kreg Tompson"
"Kreg Tompson"

UEFA odredila: Partizanu sudi krvnik iz meča protiv Fenera koji je nepravdu ispravio u Briselu! A pamtimo ga i po prekidu u Đenovi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 16.08.15. | 12:38

Abitraža duela između BATE Borisova i crno-belih poverena Kregu Tompsonu iz Škotske

Kreg TompsonKreg Tompson treći put sa Partizanom pred kapijom Lige šampiona. Škotski sudija biće glavni arbitar prvog meča četvrtog kola kvalifikacija za grupnu fazu elitnog kupa koji prvak Srbije u utorak od 20.40 igra u Belrusiji protiv BATE Borisova. Tako je odredila UEFA koja pravnog zastupnika iz Edinburga godinama tretira kao čoveka od poverenja i šalje ga na utakmice koje imaju izuzetan značajn, a takva je i ova koja se igra u Belorusiji.

Crno-beli imaju dosta iskustva sa 43-godišnjim Tompsonom, na čijim grudima je znak FIFA zakačen 2003. godine. Pre sedam leta, u završnom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona ekipu tadašnjeg trenera Slaviše Jokanovića oštetio je dosudivši jedanaesterac u korist Fenerbahčea pri rezultatu 2:0 za beogradski tim, u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena. Kontakt Milovana Sikimića i Aleksa, koji je čak počeo izvan kaznenog prostora, pretvorio je u kazneni udarac za goste iz Istanbula koji su preko brazilskog kapitena smanjili zaostatak, zatim u drugom poluvremenu izjednačili pogotkom Danijela Guize, a u revanšu slavili 2:1 i plasirali se u elitni kup.

Izabrane vesti

Ako se tad zamerio Grobarima - a opšti je utisak da jeste - onda je Kreg Tompson taj dug vratio dve godine kasnije. Vodio je revanš meč između Anderlehta i Partizana u Briselu u kome je pri rezultatu 2:2 poništio pogodak Romela Lukakua zbog ofsajda (iako se činilo da sadašnji napadač Evertona nije bio u nedozvoljenoj poziciji), pa se, pošto je identičan rezultat bio i u Humskoj 1, otišlo se u produžetke, zatim penale, gde je tim Aleksandra Stanojevića imao jače živce i slavljem 3:2 napravio veliki uspeh.

Ljubitelji fudbala u našoj zemlji sećaju se Krega Tomposona i po tome što je 12. oktobra iste godine u Đenovi prekinuo kvalifikacionu utakmicu između reprezentacija Italije i Srbije, zbog divljanja gostujućih navijača predvođenih Ivanom Bogdanovim, posle čega je UEFA meč registrovala službenim rezultatom u korsit Azura (3:0).

Što se tiče BATE Borisova, Škot mu je sudio jednom, u grupnoj fazi Lige šampiona protiv Valensije 23. oktobra 2012, u utakmici koju su Španci dobili u Borisovu (3:0). Do sada je od većih takmičenja imao priliku da sudi na utakmicama Prvenstva Evrope 2008. i 2012, ali je redovan učesnik evropskih kupova.

(FOTO: Star sport)


tagovi

UEFASuperligasudijaSrbijaFK PartizanLiga šampionakvalifikacije za Ligu šampionaKreg TompsonEvropaBATE Borisov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara