""
""

UEFA mafiosi? Blater kaže da se žrebovi nameštaju toplim i hladnim kuglicama

Vreme čitanja: 1min | uto. 14.06.16. | 09:19

Bivši čelnik FIFA otkriva kako se nameštalo...

Priče o toplim i hladnim kuglicama na žrebovima nisu novost, ali su uglavnom smatrane teorijama zavere. Optužbe da se u svetskom fudbalu nameštaju žrebovi tako što se neke kuglice hlade, a neke greju pre izvlačenja kako bi se dobili željeni parovi nikada nisu bile utemeljene dokazima ili nekim priznanjem sa vrha, ali sada je Sep Blater rešio da progovori.

Izabrane vesti

Kontroverzni Švajcarac tvrdi da je FIFA čista, a da je UEFA godinama nameštala žrebove. To je istakao u intrevjuu za jedan argentinski magazin.
„Jedan čovek u Evropi je imao moć da određuje žrebove. Bio je to UEFA predsednik Artemio Franki. Italijan je to radio na žrebovima za klupska takmičenja. Ja nikada nisam učestvovao u nečemu sličnom. Naravno da možete da namestite žreb sa toplim i hladnim kuglicama. Pre žreba stavite neke u frižider i nema šanse da ne osetite na žrebu koja je hladna i koja treba da se izvuče. U FIFA se takve stvari nisu dešavale, ali sam bio svedok u takvih nameštanja u UEFA. Na najvišem nivou“, rekao je Blater.

Blater je pored toga istakao da je pošten i da mu je smeštena afera za korupciju zbog koje je na šest godina proteran iz fudbala. On trvdi da nije kršio zakone i da FIFA nije korumpirana organizacija.

Teško je poverovati u sve Blaterove izjave, ali ona o nameštanju žrebova se ipak ne čini tako nerealnom... 

(FOTO: Action images)


tagovi

UEFASep Blatermeđunarodni fudbalFIFA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara