"Stadion Friuli"
"Stadion Friuli"

Udineze zakupio Friuli na 99 godina

Vreme čitanja: 1min | pet. 29.03.13. | 16:55

“Ovo je istorijski dan za sve u Udinama. Konačno ćemo moći da stvorimo moderan fudbalski objekat koji će biti dostupan sedam dana u nedelji" istakao je predsednik crno-belih Đampaolo Poci

 

Stadion Friuli

Izabrane vesti

Fudbalski klub Udineze i opština Udine potpisali su ugovor po kojem su crno-beli dobili stadion Friuli na zakup u narednih 99 godina. Prema ovom sporazumu Udineze je postao vlasnik površine sa obavezom da restruktuira Hram fudbala u roku od tri godine ili će izgubiti donaciju.
“Ovo je istorijski dan za sve na Friuliju kao i za mene posebno.Konačno ćemo moći da stvorimo moderan fudbalski objekat koji će biti dostupan sedam dana u nedelji. Veliku zahvalnost dugujemo i gradonačelniku Udina Furiju Honselu koji je umnogome pomogao da se ovaj plan ostvari. Za svojih 27 godina koliko sam u fudbalu nikad nisam video da se neko iz opštinskih vlasti toliko zalagao kao on. Veliko hvala“, rekao je predsednik Udinezea Đampaolo Poco.

''Novi'' Friuli će biti multifunkcionalan objekat u kojem će se naći mnoge poslovni objekti kao i trgovinske radnje. Grad Udine neće morati da snosi troškove održavanja, a moći će da koristi stadion 15 dana u godini za određene kulturne događaje kao npr. koncerte.

U Italiji je prava retkost da klubovi budu vlasnici stadiona, a pored Juventusa, sada će u ovoj privilegiji moći da uživa i Udineze.

(Foto: Action Images)


tagovi

EvropaItalijaSerija AUdinezeudineze logo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara