""
""

Udes u Austriji: Markez u žestokom padu povredio rame (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sub. 13.08.16. | 11:26

Greškom Danija Pedrose, Mark Markez je doživeo težak pad na Red Bul ringu. Motociklista se trenutno nalazi pod lekarskim nadzorom, ali u Repsol Hondi veruju da će se Španac ipak već popodne vratiti na stazu

Motociklista Repsol Honde, Mark Markez doživeo je pad prilikom trećeg treninga pred trku za Veliku nagradu Austrije.Španac je u udesu povredio rame, ali po svoj prilici on će već danas napustiti bolnicu u kojoj se nalazi na opservaciji zbog dislokacije ramena.
Markez je pao sa motocikla kada je njegov timski kolega Dani Pedrosa otišao preširoko, a on potom morao jako da zakoči da bi ga izbegao direktan sudar. Inače, pre ulaska u krivinu u kojoj se desio incident motociklisti se kreću brzinom od oko 300 km/č. Kočenjem se brzina na mestu na kom je Markez pao na deonici od 50 metara spušta na 90 km/č radi što pravilnijeg savladavanja krivine. To kočenje je bilo i presudno za Pedrosinu grešku, ali i Markezov pad. Odmah nakon nezgode motociklista je otišao put boksa, ali je već u tom momentu bilo jasno da je odlazak u bolnicu radi detaljne medicinske analize povreda neminovan.
Iz Repsol Honde stižu najave da najverovatnije već danas Markez ponovo izlaći na Red Bul ring. Sudeći po trenutno raspoloživim informacijama, aktuelni vođa karavana kraljevske klase neće odustati od nastupa na sutrašnjoj trci.
Četvrti trening pred trku za Veliku nagradu Austije na programu je danas u 13.30, a kvalifikacione vožnje startu odmah nakon treninga. Trka se vozi sutra u 14 časova.

Izabrane vesti



(FOTO: Action Images)


tagovi

Mark MarkezDani PedrosaRepsol HondaMoto gp

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara