""
""

Udar emocija u Pioniru: Cveće vicešampionima, pokloni šampionima i bakljada velikom Žocu

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.09.17. | 19:13

Divan gest navijača Partizana

Utakmica je nazvana „duel evropskih šampiona“. Aluzija je jasna: Partizanova titula u Istanbulu 1992. i Fenerbahčeov prvenac ovoj maja na istom mestu. Otuda oko 5.000 navijača u dvorani „Aleksandar Nikolić“, kako bi pozdravili crno-bele i goste iz Turske.

Atmosfera više nego prijateljska. I pravi udar emocija u režiji Grobara.

Izabrane vesti

Pristalice crno-belih ponele su se više nego gospodski pošto su pre početka meča dugotrajnim aplauzom pozdravili novog trenera Miroslava Mutu Nikolića i novog beka Fenera, Marka Gudurića.

Njima je portparol kluba iz Humske 1, Ivan Ivković, predao po buket cveća u znak zahvalnosti za osvojenu medalju reprezentacije Srbije na nedavnom Prvenstvu Evrope.

U tom trenutku niko u dvorani nije mario što je Gudurić bivši košarkaš Crvene zvezde. I tako bi trebalo da bude, iako se čulo kako su malo kasnij pojedinci zviždali prilikom zvaničnog predstavljanja srpskog reprezentativca.

Zato, Željku Obradoviću - ovacije.

Legendarni trener, koji je na početku karijere doveo Partizan na krov Evrope, od svog nekadašnjeg igrača, sada u ulozi izvršnog direktora Parnog valjka, Mlađana Šilobada, dobio je na poklon uramljeni dres, na kome je pislao:
„92 Dobrom pamtim sve“.

Sve je jasno. Uručena mu je i replika trofeja Kupa evropskih šampiona. A pre samog početka susreta navijači crno-belih su, tokom pesme "Da volim crno-bele" razvili transparent emotivne sadržine.
„Željko, hvala ti! Tvoji Grobari“.

Grobari su Žoca počastili salvom aplauza i obacijama „Obradović Željko“, da bi koji sekund kasnije pokazali koliko im znači što ponovo vide Jana Veselog. Čeh je sa tribina dobio ovacije „O, Jane vrati se“, a od kapitena Partizana Novice Veličkovića uramljenu fotografiju zakucavanja protiv Makabija iz aprila 2010. kad je bio jedan od jurnišnika na Fajnal for u Parizu.

Publika u bivšem Pioniru je pre početka utakmice napravila lepu koreografiju, tako što je svaki gledalac državo mini-transparent na kome je stajalo:
Dobrom pamtim sve“.

Za Žoca, Veselog, Partizan iz 1992...

(FOTO: Star sport)


tagovi

EvroligaFenerbahčeGrobariJadranska ligaJan VeseliMarko GudurićMiroslav NikolićFK PartizanSrbijaTurskaŽeljko Obradović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara