""
""

U poteri za Điđom

Vreme čitanja: 3min | ned. 25.06.17. | 09:45

Imali smo privilegiju da uživo na delu vidimo jednu od najvećih zvezda fudbala ovih dana. Ali nismo uspeli da dođemo do njega. Zapravo, nije niko

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Poljske)

Izabrane vesti

Ide, ostaje, biće izbačen iz tima, menja menadžera... Ko će više znati koliko se vesti dnevno pojavi o Đanluiđiju Donarumi. Najveća je priča ovog prelaznog roka, mada je sve davno prešlo granice ukusa. Dok italijanska javnost bruji o njegovoj budućnosti, Điđo je odrađivao posao oko odlaska Italije u polufinale Evropskog prvenstva za mlade.

Azurini su u tome uspeli pobedivši Nemačku s 1:0 na stadionu Krakovije u Krakovu, a mi smo imali priliku da gledamo uživo popularnog Điđa na delu. Dobro, nije baš da se naradio na gol-liniji, ali je svaki njegov kontakt sa loptom sa tribina propraćen glasnim povicima: "Điđo, Điđo, Điđo". Grmelo je iz grla jedno dvadesetak navijača u bojama Italije iza njegovog gola. Pa čak i kada je išao po bidon da se napije vode. A među tim navijačima je bio i jedan obučen u dres Milana...

Idete ulicom ka stadionu pre utakmice, čuje se njegovo ime. Priđete biletarnici - isto. OK, navijači su to, biće bolje kod novinara. Pa - neće baš.

Svi govore samo o njemu. Izađe na zagrevanje, ogroman ekran samo za njega. Kamera je njegova senka. Zagrevanje golmana nikada nije bilo propraćenije. Dolazi vreme za izlazak na teren, počinje himna, a na glavnom monitoru u 75 odsto vremena stoji on. U pola himne čujete obožavateljke kako vrište jer su ga ugledale na ekranu. Apsolutna zvezda ovog leta.

Kako Donaruma izgleda uživo?

Sigurno ne kao neko ko ima 18 godina. Pre bismo rekli 28.

Ima skoro dva metra, ostali mu dođu do ramena, izgleda kao da je kao osmak koji je promašio odeljenje i otišao među pet godina mlađe đake. Ramena široka, dugačke noge i ruke, jednostavno samom pojavom pokriva veliki deo gola. 

Mogli smo da se uverimo i da nije sto odsto siguran pri intervenciji kod centaršuteva, ali je u jednoj situaciji baš dobro odreagovao. Van toga, statirao je na golu, šteta što ga Nemci nisu više namučili, pa da ga vidimo u pravoj akciji. 

"Bilo bi lepo porazgovarati sa takvom zvezdom". To smo pomislili i mi, ali i jedno 100 medija iz Italije, Nemačke, Poljske, cele Evrope... Ipak, sve je ostalo na zamisli. Čekali smo ga više od sat vremena po završetku utakmice, ali je Điđo samo izašao pognute glave, nikome se nije obratio, na kraju je samo mahnuo u pravcu jedno 20 kamera koje su ga nišanile i ušao u autobus reprezentacije.

Svi su ostali praznih šaka. Jednostavno, preveliki je teret na njemu. Susret s medijima mu sigurno to neće olakšati. To je jasno svima, pa je ovo bio možda i logičan sled događaja.

Sakriven je bio i Federiko Bernardeski koji je pokazao u pomalo čudnoj utakmici da zna mnogo lopte. Deluje impresivno na terenu i zbog  njega je bilo vredno otići na ovaj meč koji se završio sporadičnim zvižducima zbog načina na koje su obe ekipe igrale. 

Novi “susret” sa Điđom zakazujemo za 27. jun kada je planirano polufinale između Italije i Španije. Taj meč će se takođe igrati na stadionu Krakovije, samo od 21 čas. 

Videćemo  da li će ga  Španci staviti na pravi ispit gde će morati da pokaže šta zna. Protiv Nemaca je mogao i Mino Rajola da brani umesto njega, ne bi se previše osetilo na rezultatu.

(FOTO: Action Images)


tagovi

reprezentativni fudbalpoljska 2017međunarodni fudbalEvropsko prvenstvo za mlade - U21Đanluiđi Donaruma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara