"Ivan Paunić u napadu"
"Ivan Paunić u napadu"

U Podgorici se ne odriču drugog mesta: Odluka pada protiv Partizana

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.03.15. | 16:52

“Sami smo krojači krajnjeg ishoda“, ističe Igor Đaletić

Ivan Paunić u napaduPobedom nad Solnokom (72:81) Budućnost je zadržala drugu poziciju u ABA ligi na kojoj Podgoričani žele da ostanu do kraja trke, uprkos sličnim ambicijama Cedevite i pre svega Partizana. A u finišu sezone u regionalnom takmičenju paklen raspored za Đetiće. Na samom kraju Partizan u Morači, pre toga Cedevita u Zagrebu. Pobeda u utakmici sa Krkom u Podgorici u 24. kolu Jadranske lige stoga je imperativ.
"Evo, vaš poziv me je zatekao u pripremi meča sa Krkom", kaže za MOZZART Sport trener u stručnom štabu Budućnosti Đaletić i nastavlja.
"Nas samo pobeda ostavlja na drugoj poziciji, eventualni poraz bi nas odveo na četvrto mesto. Svim silama ćemo pokušati da odbranimo drugo mesto, ali smo svesni da će biti jako teško. Krka je tim koji mora da se respektuje, imaju par izuzetnih pojedinaca koji su spremni da ubace po 20 poena. Već su napravili par iznenađenja i pred nama je težak posao. Tu je i trener Džikić, koji je svojevremeno bio u Partizanu, ali mi gledamo samo u naše dvorište. Sami smo krojači krajnjeg rezultata i ishoda".

Budućnost do kraja prvenstva nema lak raspored, posle Krke igrate sa Cedevitom, pa dočekujete Partizan?
"Sve govori da će poslednja utakmica odlučivati o konačnom plasmanu. Ipak, moramo ići korak, po korak. Džikić je trener koji ume da spremi iznenađenje, a sa druge strane i mi smo u kadrovskim problemima. Rejnolds je van trenažnog procesa, Šehović kuburi sa skočnim zglobom, Dašić sa zadnjom ložom. Probaćemo da se konsolidujemo i da u što boljem sastavu izađemo na megdan Krki. Doveli smo i Savovića koji se brzo uklopio i bio mu je potreban minimalan period za adaptaciju".

Izabrane vesti

Za vas bi bilo idealno da sačuvate drugo mesto?
"To bi bilo fenomenalno, mada se nećemo ljutiti i ukoliko budemo treći. Mi se ne bojimo naših rivala, ali je prirodno da ostanemo drugi, gde smo bili cele sezone. Inače, košarkaška javnost u Podgorici pravi kalkulacije čime se mi nećemo baviti. Stručni štab čini sve da psihološki pripremi igrače i da se ne opterećuju plasmanom već da se samo fokusiraju na igru".

Piše: Đurđe Mečanin;
Foto: Budućnost VOLI.


tagovi

Jadranska ligaIgor ĐaletićBudućnost Podgorica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara