"U Budućnosti se uzdaju u Omara Kuka"
"U Budućnosti se uzdaju u Omara Kuka"

U Podgorici priznaju – Cedevita je favorit!

Vreme čitanja: 2min | sre. 08.04.15. | 15:27

Podrška sa tribina bi ipak mogla da prevagne na vodenicu Budućnosti

U Budućnosti se uzdaju u Omara KukaU taboru podgoričke Budućnosti sa velikim nestrpljenjem očekuju 14. i 15. april i prve mečeve polufinala plej ofa ABA lige sa Cedevitom. To potvrđuje i trener u stručnom štabu Budućnosti Igor Đaletić.
Tek sad smo krenuli sa pravim pripremama za Cedevitu jer kroz crnogorsku ligu nismo mogli da se spremamo na adekvatan način. Kod nas važi ograničavajuće pravilo za strance čiji broj je limitiran na trojicu. Takođe, u ekipi moramo da imamo trojicu mladih igrača od kojih jedan uvek mora da bude na parketu. Tek od danas smo krenuli sa radom po pravilima koja važe u ABA ligi“, pojašnjava Đaletić za MOZZART Sport.

Tokom poslednjih dana imali ste probleme i sa povređenim i bolesnim igračima.
Subotić se povredio, a Šehović i Savović kubure sa virusom gripa. Ipak, nadamo se da će biti sve u redu. Takođe, pratili smo igre Cedevite koja nije imala bilo kakvih ograničenja i evidentna je razlika u kvalitetu u tamošnjoj ligi. Oni su se na adekvatan način pripremali za naše međusobne okršaje“.

Izabrane vesti

U ligaškom delu Cedevita vas je dva puta nadigrala?
U  obe utakmice bilo je deset razlike za njih, 70:60. I sad su favoriti jer imaju dobar roster, popunjeni su na svim pozicijama, imaju visinsku prednost. Naravno da se nećemo predati, da  ćemo pokušati da napravimo iznenađenje i da iskoristimo prednost domaćeg terena. Sad očekujem veću posetu i dobru podršku sa tribina. Ključna je prva utakmica, nadam se da ćemo povesti sa dva prema nula“.

Biće zanimljivo i drugo polufinale gde se sastaju večiti beogradski rivali?
Teško je prognozirati šta će se tu dešavati. Ulog  je veliki, kvalitet je prisutan kod oba sastava. Blagu prednost ima Zvezda, ali da li će to valorizovati na parketu ostaje da se vidi. Očekuje se teška borba jer se i Partizan prilično pojačao“.

Ljubitelji košarke uživaće na oba polufinalna meča.
Sastaju se četiri najkvalitetnija tima koja su pokazala najviše tokom sezone. Držali smo konstantnu formu, sve ukazuje na lepu košarku, a ja apelujem na sve da protekne u fer borbi. Neka jedino merilo bude parket i neka publika podržava svoje timove“, zaključio je Đaletić.

Piše: Đurđe Mečanin;
Foto: MN Press)


tagovi

Jadranska ligaIgor ĐaletićCibonaCedevita

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara