"Navijači Novog Pazara"
"Navijači Novog Pazara"

U Novom Pazaru bukti rat zbog političkih podela i pritisaka, pa se zato Radnički proziva za nameštanje?

Vreme čitanja: 3min | čet. 29.05.14. | 14:22

Prvi čovek kragujevačkog Radničkog Milenko Marjanović tvrdi da njegov klub nema nikakve veze sa navodima Ćerima Šemsovića i smatra da je reč o internim sukobima u Novom Pazaru

Navijači Novog Pazara

Iz Novog Pazara su juče upućene ozbiljne optužbe o regularnosti Superlige. Finansijer i potpredsednik pazarskog Superligaša Ćerim Šemsović je javno poručio da mu je uoči nedavne utakmice protiv Radničkog ponuđeno da njegov tim namesti meč. On tvrdi da su mu Kragujevčani nudili šest bodova u idućoj sezoni i plaćene pripreme u zamenu za bod koji im je mnogo značio u borbi za opstanak.

Izabrane vesti

Podsetimo, Radnički je na kraju pobedio u toj utakmici i napravio ključni korak u borbi za opstanak, a besni navijači Pazaraca su prekidali meč u nekoliko navrata.

Na optužbe Ćerima Šemsovića, potržili smo odgovore od optužene strane, ali i nadležne organizacije Zajednice Superligaša.
„Ne mogu ja da pričam o tome. Postoje propozicije i nadležni organi u FSS koji se bave tim stvarima“, kratko nam je prokomentarisao prvi čovek Zajednice Zvezdan Terzić.

Iz Kragujevca smo ipak dobili detaljniji odgovor. Prvi čovek kluba Milenko Marjanović nije delovao nimalo potreseno optužbama iz Novog Pazara.
„To što Šemsović priča nije tačno. Ja sam se prvi put sa čelnicima njihovog kluba video u loži kada sam došao na utakmicu. Pre toga nisam ni čuo, ni video nikoga od njih. Ja sam inače u Kragujevcu svakog rivala dočekivao kao kuma i vodio ih na ručak u svoj hotel...“, kaže Marjanović.

Zašto bi Pazarci prozivali vaš klub na ovakav način?
„Mi smo pobedili pošteno. Imali smo veći motiv od protivnika. Nema nikakvog razloga da se baca senka na našu pobedu. Mislim i da znam koja je pozadina prozivki iz Novog Pazara. Koliko sam uspeo da čujem od ljudi u Novom Pazaru, u tom klubu i među njegovim navijačima postoje ogromni politički prtisci i podele. Tamo bukti rat! To nema nikakve veze sa fudbalom.“

Kakve veze ima politika u Novom Pazaru sa optužbama da je Radnički hteo da kupi bod?
„Eto videli ste na kraju da samo pobedili. Znači osvojili smo tri boda, a ne samo jedan. Prozivke upućene na naš račun su Šemsovićev pokušaj da se za poraz opravda pred svojim navijačima. Kažem vam, tamo postoje veliki politički problemi. Ali ja tom klubu želim da se izvuče iz njih.“

Milenko Marjanović (desno)

Kažete da ste nevini, a izgleda kao da opravdavate ozbiljne prozivke na račun Radničkog zbog internih problema Pazaraca?
„Mene lično niko nije prozvao, niti bilo kojeg drugog čelnika kluba. Radnički ima imidž i tradiciju koji ne mogu tako lako da se uruše. Znamo da nismo krivi i savest nam je mirna. Ako Pazarci ili FSS ili bilo ko drugi želi da se i dalje bave time, neka dokaže krivicu ako misle da mogu. Ja sam čovek koji vodi miroljubivu politiku kompromisa. Šta ja imam od toga da sada tužim nekoga zbog jedne insinuacije? Ako Pazarci misle da mogu da reše svoje probleme, tako što će prozivati nas, onda neka i dalje prozivaju. Jer ja im želim sve najbolje i da se izvuku iz te situacije. Neću da kvarim dobre odnose i urušavam prijateljske odnose sa Novim Pazarom zbog jedne insinuacije od jedne osobe“, poručio je Marjanović.

Tako će se vrlo verovatno i na ovu aferu staviti tačka posle NEKOLIKO tekstova u medijima. Konkretna optužba za nuđenje mita radi nameštanja utakmice bi u nekoj drugoj, normalnijoj zemlji verovatno bila vest dana. Stvari ne bi mogle da se gurnu pod tepih. Ali kod nas će se vrlo brzo zaboraviti.

(FOTO: Star sport, MN Press)

 


tagovi

Zvezdan TerzićSuperligaSrbijaRadnički KragujevacFK Novi PazarMilenko MarjanovićĆerim Šemsović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara