"Dvostruki strelci Mrđa i Dauda"
"Dvostruki strelci Mrđa i Dauda"

U inat svima: Zvezda samlela Novi Pazar

Vreme čitanja: 3min | sub. 19.10.13. | 19:51

Prvotimci crveno-belih se posle turobne dve nedelje u kojima su ih trpeli kritike i znanih i neznanih sabrali i izvojevali ubedljivih 5:1 u devetom kolu Superlige za, sigurno se nadaju, miran san u narednih sedam dana

Dvostruki strelci Mrđa i DaudaPolupani automobili, odsustvo bilo kakve podrške "odozgo", kritike navijača i pogrdni nadimci. I inat koji je konačno proradio u prvotimcima Crvene zvezde, rešenim u namerim da zauvek odbace poređenja sa manekenima i neznalicama. U devetom kolu Superlige ubedljivih 5:1 (3:0) protiv Novog Pazara za proboj do trećeg mesta na tabeli, korak iza večitih rivala iz Partizana koji imaju meč manje, jer ih sutra čeka derbi kola sa Jagodinom.

Istina, rezultat je možda i previsok s obzirom da Novi Pazar nije bio toliko loš koliko je Zvezda umela da koristi sve greške gostiju. A srećom po domaće – bilo ih je.

Izabrane vesti

Prvu je načinio golman Pazaraca Nemanja Supić, koji je poranio sa reakcijom kod slobodnog udarca Nenada Milijaša već u osmom minutu. Šut u golmanov ugao za 50. gol kapitena u Zvezdinom dresu posle kojeg su crveno-beli počeli lakše da dišu.

Zatim su Supića ispratili saigrači iz poslednje linije, koji su do kraja poluvremena u dva navrata propustili da pokriju Abiolu Daudu, što je Nigerijac oberučke prihvatio i Zvezdi obezbedio ubedljivu prednost pred pauzu i miran nastavak.

Sve to rezultovalo je rasterećenom igrom u drugom poluvremenu. Dragan Mrđa najbolje se snašao u brisanom prostoru i posle het-trika protiv Spartaka sa još dva komada protiv Pazaraca golgeterski konto uvećao do broja pet. Nisu to bila remek-dela, ali golovi se pamte.

Do kraja meča Petar Jelić je uspeo da ublaži poraz gostiju iskoristivši ispadanje kompletne odbrane Zvezde u 74. minutu. Ipak, tada je već bilo kasno za makar i uzbudljivu završnicu.
Ti dole na terenu, od tebe tražim samo da boriš se za Zvezdu više, a ne kao p..ka saopštenja da pišeš”, poručili su navijači Zvezde “miljenicima” kada su izlazili na teren.

Ovaj put, Delije zaista nemaju šta da im zamere. Uključujući tu i debitanta Miguela Arauha, koji se prvi put našao u štoperskoj liniji Zvezde i sasvim korketno snašao.

Ostaje samo pitanje, zašto trener Slaviša Stojanović nije u trenucima kada je imao ubedljivo vođstvo u igru uveo mladog Vukana Savićevića, jedino Zvezdino dete koje je sedelo na klupi?

CRVENA ZVEZDA – NOVI PAZAR 5:1 (3:0)
/Milijaš 8, Dauda 20, 45, Mrđa 55, 72 – Jelić 74/

Stadion: Crvene zvezde;
Gledalaca:
Sudija: Grujić;

Crvena zvezda: Bajković, Vešović, Arauho, Krneta, Mijailović (od 85’ Petković), Kovačević, Milijaš, Pečnik, Ninković, Mrđa (od 89’ Gogić), Dauda (od 76’ Kasalica);

Novi Pazar: Supić, Đorđević, Pekarić (od 27’ Vuković), Lazarević, Protić, Obrovac, Lotinac, Kecap, Rusmir, Arsenijević (od 65’ Nenadović), Vidaković (od 46’ Jelić).

-------------------------------------------------------------------------------------

U drugom meču devetog kola koji se igrao od 18 sati Spartak je uspeo da slavi na gostovanju kod Voždovca – 0:1 (0:0). Jedini gol na meču postigao je u 75. minutu Aleksandar Nosković posle proigravanja Danijela Farkaša, pa su se Subotičani probili do gornjeg doma.

Iako je utisak da Voždovac nije zaslužio poraz. Bilo kako, Zmajevima sada preostaje da se okrenu narednom kolu i malom gradskom derbiju sa Čukaričkim, dok Spartak očekuje putovanje do Kragujevca.

Put na koji će ekipa Dragija Kanatlarovskog sigurno krenuti sa nešto više optimizma, jer je večeras upisala prvenac na strani.

SUPERLIGA – 9. kolo:

Donji Srem – Čukarički 1:1 (0:0)
/Lakić-Pešić 91 - Stojiljković 75/

OFK Beograd – Radnički 2:3 (0:2)
/Dražić 58, Damjanović 74 - Knežević 10, 68, Spalević 35/

Javor – Rad 1:2 (0:2)
/Sotirović 71 - Đurđević 20, 25pen/

Vojvodina – Sloboda 1:2 (1:1)
/Kaluđerović 25 - Žeravica 33, Jovanović 77/

Crvena zvezda – Novi Pazar 5:1 (3:0)
/Milijaš 8, Dauda 20, 45, Mrđa 55, 72 – Jelić 74/

Voždovac – Spartak 0:1 (0:0)
/Nosković 75/

19.00: Napredak  - Radnički Niš

Nedelja:
15.00: Jagodina - Partizan

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Abiola DaudaFK Crvena zvezdaDragan MrdjaNenad MilijašFK Novi PazarPetar JelićSrbijaSuperligafk voždovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara