"Džeko postiže drugi gol na Sent Džejms parku"
"Džeko postiže drugi gol na Sent Džejms parku"

U Engleskoj ludnica po navici: Jovetić se povredio, Džeko spasao Građane, a Fridel Totenhem (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 30.10.13. | 23:43

Mančester Siti posle produžetaka slavio u Njukaslu (2:0), Mamuze tek na penale (8:7) eliminisale Hal u osmini finala Liga kupa

Džeko postiže drugi gol na Sent Džejms parkuEdin Džeko je junak plavog dela Mančestera. Reprezentativac Bosne i Hercegovine bio je ključni čovek za plasman Sitija u četvrtfinale Liga kupa Engleske, pošto je asistencijom i golom u prvom produžetku vrelog gostovanja na Sent Džejms Parku ućutkao Svrake  - 2:0.

Građani su se imali velike muke protiv crno-belih, u većem delu utakmice domaćin je pretio, imao izglednije šanse, ali kako za 90 minuta nije bilo golova, ušlo se u dodatni period u kome spretniji i umešniji bili momci Manuela Pelegrinija. Doduše, uz veliku naklonost sreće, pošto u uvodnim minutima prvog produžetka Papis Sise nije iskoristio priliku iako je bio u situaciji jedan na jedan sa rezervnim golmanom Kostelom Pantilimonom.

Izabrane vesti

Bila je to možda i najbolja prilika za četu Alena Pardjua, imali su ih ranije Ameobi, Tiote i Kabaj, međutim, svi oni ostali su u senci Edina Džeka. Napadač Mančestera je u 99. minutu sjajno prošao po levoj strani, zavrnuo loptu na peterac, a tu je sačekao Alvaro Negredo i rutisnki sproveo u mrežu.

Njukasl je jurnuo u potrazi za izjednačenjem, što je ostavilo ogroman prostor ispred gola Krula, što je Edin Džeko iskoristio samo šest minuta kasnije, izbegao ofsajd zamku, obišao golmana Njukasla i plasirao loptu u mrežu za potvrdu plasmana u narednu rundu.

Inače, loša vest za stručni stab Mančestera je što se na ovom meču povredio Stevan Jovetić. Novajlija iz Fjorentine je zbog povrede zadnje lože napustio igru već u devetom minutu, a umesto njega je zaigrao kasniji strelac Alvaro Negredo.

U četvrtfinale Liga kupa plasirao se i Totenhem, koji je, za razliku od Sitija, morao da puca penale sa Halom. I bio je uspešniji, pošto je u maratonskoj seriji slavio 8:7 (2:2, posle produžetaka), čime je potvrđeno da im Tigrovi nikako ne odgovaraju.

Tri dana posle susreta istih rivala u Premijer ligi, usledilo je još jedno mučenje za Mamuze, koji su poveli fenomenalnim pogotkom Giflija Sigurdsona, ali ni ta minijatura reprezentativca Islanda nije bila dovoljna za miran tok utakmice.


Gosti su pokazali zube i početkom drugog poluvremena izveli akciju, koju verovatno ne bi završili golom, da im u tom nije pomogao čuvar mreže Totenhema Bred Fridel. On je samo trebalo da uhvati loptu, ali ga je pogodila u grudi i zavšila u mreži.Iako se igrao tek 54. minut, izabranici Vilas-Boasa mučili su se do kraja, a u produžecima upali u problem pošto su morali da jure zaostatak, da bi posle izjednačenja imali i čvršće živce u penal seriji, gde je tragičar iz regularnog dela Bred Fridel izrastao u junaka, odbranivši šuteve Meklinu i El Mohamadiju.


LIGA KUP - OSMINA FINALA:

Sreda:

Totenhem – Hal 8:7 (2:2, 1:1, 1:0)
/Sigurdson 16, Kejn 108 – Fridel 54 ag, Mšan 98/

Njukasl - Mančester Siti 0:1 (0:0, 0:0)
/Negredo 99, Džeko 105/

Utorak:

Arsenal – Čelsi 0:2 (0:1)
/Aspilikueta 25, Mata 66/

Lester – Fulam 4:3 (2:1)
/Morgan 40, Vud 45, Mikel 53, Dajer 88 – Rodaljega 17, 54, Karagunis 87/

Mančester Junajted – Norič 4:0 (1:0)
/Ernandez 20pen, 54, Džons 87, Fabio 90/

Barnli - Vest Hem 0:2 (0:0)
/Tejlor 76pen, Kolison 90pen/

Birmingem – Stouk 4:4 (3:3, 1:1) - penalima 2:4
/Adejemi 28, Lovenkrands 85, 90, Li 118 – Asaidi 10, Krauč 55, Arnautović 71, Džons 94/

Sreda, 6. novembar:

20.45 Sanderlend - Sautempton

(FOTO: Action images)

 

 

 


tagovi

Bred FridelEdin DžekoEngleskaEvropaHal sitiLiga kup EngleskeMančester SitiStevan Jovetić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara