""
""

U Denveru odlučili: Jokić i Nurkić pre Manimala! Zbog toga sledi trejd u Minesotu

Vreme čitanja: 2min | pet. 07.10.16. | 12:11

U redovima Timbervulvsa Keneta Farida vide kao idealnu dopunu supertalentovanom Karl Entoniju Taunsu

Odluka Denverovog trenera Majka Melouna da u prvoj pripremnoj utakmici forsira tandem Nikola Jokić - Jusuf Nurkić iznenadio je NBA kritičare, ali je Nagetsima dalo viziju kakva bi klupska filozofija trebalo da bude u budućnosti. 

Izabrane vesti

Balkanski tornjevi oduševili su igrom protiv Toronto Reptorsa, što je podsetilo košarkaške nostalgičare na neka davno prošla vremena, kada su parketima harali prefinjeni centri s dozom elegancije u igri, ali i klasične „petice“ - stamene, okretne, lukave. 

NOVO! Mozzartbet.com promenio dres!

Upravo iz tog razloga, kao i zbog činjenice da je Denver dodatno dobio na dubini u napadačkoj trećini zbog raznovrsnog arsenala, te dvojicu centara izraženih dodavačkih mogućnosti, trener Majk Meloun navodno je doneo sledeću odluku - da srpskog i bosanskohercegovačkog reprezentativca forsira pre donedavno neprikosnovenog Keneta Farida

Naime, kako američki mediji pišu, u Nagetsima žele da se okrenu mladim snagama i naprave tim za budućnost, pa za Farida ne bi bilo mesta u sadašnjem rosteru. Denver u svojim redovima ima čak sedmoricu igrača sa 25 godina ili manje, a popularni Manimal iako ima tek 26 godina morao bi da se skrasi na klupi ili da potraži novu sredinu. Tačnije, minutaža bi mu bila drastično skraćena u sistemu gde bi se sve vrtelo oko Jokića i Nurkića

POGLEDAJTE - NOVI SAJT MOZZART BET!

Tako se ubrzo pojavila i informacija da je Minesota ozbiljno zainteresovana za Farida, u kojem vidi idealnog saigrača i dopunu supertalentovanom Karl Entoniju Taunsu, oko koga će se okretati cela igra Vukova. Osim toga, Vukove privlači i to što Farid trenutno zarađuje oko 12.500.000 dolara u Denveru. Ta se brojka posebno gleda jer se Minesota još razmišlja da li da ponudi novi ugovor Gjorgiju Djengu, koji će narednog leta postati ograničeni slobodni igrač. A ne treba zaboraviti ni to da Nikola Peković neće igrati sve do sledeće sezone. 

Mada Senegalac pruža solidne partije, teško je da će uspeti da ubedi ljude iz Minesote da mu daju novi ugovor, posebno je bi on trebalo da iznosi oko 64.000.000 dolara za četiri godine. Pritom, Farid je daleko bolji skakač i igrač u reketu od Djenga, dosta je napredovao u odbrani, pa dobro brani obe centarske pozicije i upravo tu vide ključnu sponu u potencijalnoj saradnji s Taunsom.

Sada Minesoti samo ostaje da pronađe pravu formulu za angažovanje Farida

(FOTO: Action Images)


tagovi

Nikola JokićNBA ligaMinesota TimbervulvsKenet FaridJusuf NurkićDenver Nagets

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara