""
""

Novosti: Tužilaštvo dobilo informacije da se igračima OFK Beograda pretilo na poluvremenu: Šta ste se rastrčali?

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.07.15. | 22:22

Po jednoj verziji Zvezdan Terzić, a po drugoj njegov saradnik ulazili u svlačionicu i držali "predavanje" igračima

Ne stišava se bura povodom kontroverznog meča na Vračaru između OFK Beograda i Crvene zvezde u kojem je klub sa Marakane neverovatnim preokretom u drugom poluvremenu uspeo da ostvari ubedljivu pobedu.

Izabrane vesti

Posle salvi optužbi na relaciji Crvena zvezda - Partizan - FSS, potvrde iz Niona da je UEFA upoznata sa sumnjama, rasprave u Skupštini Srbije, sada je cela stvar došla i do državnog Tužilaštva.

Kako ekskluzivno saznaju Večernje Novosti, u Više javno tužilaštvo je stigao podnesak o sumnjama u regularnost utakmice. Sada je na zameniku tužioca da odluči o pokretanju predistražnog postupka i da li će od policije tražiti prikupljanje potrebnih obaveštenja, odnosno svih informacija koje su od značaja. Ukoliko to učini, po dobijanju traženih podataka doneće odluku ima li osnova za pokretanje istrage, protiv kojih osoba i za koje krivično delo.

Podnošenje podnseka ne znači i pokretanje krivičnog postupka jer podnesak mogu da iniciraju i civilna i pravna lica.

Prema Krivičnom zakoniku Republike Srbije, član 208b, odnosi se na krivično delo dogovaranje ishoda takmičenja, koje je, u principu, u nadležnosti osnovih tužilaštava i sudova. U zavisnosti od pribavljene imovinske koristi, raspon kazne je od šest meseci do deset godina zatvora i novčana kazna.

Prema jednom od izvora Novosti, Zvezdan Terzić je tokom odmora u poluvremenu ulazio u svlačionicu domaćina. Po drugoj verziji, generalni direktor crveno-belih ipak to nije učinio, ali u obe priče nije sporno da je „predavanje“ fudbalerima OFK Beograda na pauzi držao jedan od najbližih Terzićevih saradnika!

Prema nezvaničnim informacijama, od lica koja su bila u samoj svlačionici, domaćini fudbaleri su na „ribanju“ bili jer su vodili sa 2:0?! Uz pitanje „Šta ste se rastrčali?!“, a navodno im je i prećeno.

Kapiten OFK Beograda, Bogdan Planić koji je prošlu sezonu proveo u Crvenoj zvezdi se žestoko pobunio i pitao Terzićevog saradnika: "Na šta ovo liči?".

Isti igrač je u nastavku skrivio penal i crveni karton, a navodno je stadion na Vračaru napustio odmah, ne čekajući ni ekipu, ni kraj duela. Čak je pomišljao da završi karijeru?!

Međutim, Planić u izjavi za Novosti tvrdi da niko nije ulazio u svlačionicu... 
" Budalaština. U svlačionicu su na poluvremenu ulazili jedino naši treneri, na čelu sa šefom struke Petrovićem..."

(FOTO: Star sport)


tagovi

Zvezdan TerzićSuperligaSrbijaOFK-CZVOFK BeogradFK Crvena zvezdaBogdan Planić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara