""
""

Turbo Borusija - do večnosti uz 21 gol!

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.12.16. | 23:25

Najefikasniji tim u istoriji grupne faze Lige šampiona

Borusija je uspela večeras nekoliko stvari. Prvo da šokira Real u finišu susreta na njegovom terenu u Madridu i otme mu bod, posle čega je prošla kao prvoplasirana u osminu finala Lige šampiona. Ali, impresivan je način na koji je to ova ekipa učinila tokom cele grupne faze. 

Izabrane vesti

Sjajna ekipa Tomasa Tuhela ove jeseni je postigla čak 21 pogodak u grupnoj fazi (3,5 po utakmici) što je više od bilo kog drugog tima u istoriji Lige šampiona. Podatak kojim ne može baš svako da se pohvali i to je dokaz da Milioneri igraju atraktivan i napadački fudbal, za dušu i srce.

Moguće je da je za golgetersku ekspanziju Borusije zaslužan i oporavljeni kapiten Marko Rojs koji je na dve utakmice u Ligi šampiona otkako se vratio posle šestomesečne pauze zbog povrede dao čak četiri gola. Posebno je bio impresivan pre tri nedelje u duelu sa Legijom (8:4), ali podsetimo da je istom rivalu Borusija dala šest komada u prvom kolu u Varšavi kada se raspucala bez Rojsa.

Svakako da se radi o dostignuću koje će još više podići rejting Tuhelovog tima u mesecima koji slede, ali je jasno i da povratkom Rojsa koji je večeras ušđao s klupe u Madridu i rešio meč, Dortmund tek ulazi u pravu formu. To je prošlog vikenda shvatio Menhengladbah koji je primio četiri komada na Vestfalenu, a možda u subotu i Keln slično prođe u okršaju sa timom koji je u visokom letu u ovom trenutku.

(FOTO: Action Images) 


tagovi

rekordMarko RojsLiga šampionaEvropaBorusija Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara