""
""

Tuga ne prestaje: Šapekoense ujedinio ceo svet (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sre. 30.11.16. | 11:58

Vembli, Alijanc arena, Ajfelova kula... Sve obojeno u zeleno-bele boje... Molitva na stadionu brazilskog kluba

Fudbalski svet oplakuje Šapekoense. Poruke podrške brazilskom klubu stižu sa svih strana, iako je teško pronaći bilo kakve reči utehe pre svega za porodice igrača poginulih u avionskoj nesreći u Kolumbiji. Mnogo se klubova javilo sa namerom da pomogne, a širom Evrope, ali i Južne Amerike na specifičan način odata je počast poginulima.

Izabrane vesti

Tako je simbol Pariza, Ajfelova kula bila u jednom trenutku obojena u zeleno-belo i sa grbom brazilskog kluba. Isti primer sledili su u Minhenu, gde je Alijanc arena ponela ista obeležja, a tako je bilo i na londonskom Vembliju i stadion u Porto Alegreu. Posebno simbolično izgleda statua Hrista spasitelja u Rio de Žaneiru.

Inače, na stadionu Šapokeonsea u Šapeku održana je i molitva, a navijači, i to ne samo pomenutog kluba, ispunili su tribine, ujedinjeni kao retko kad u Brazilu.  

 

 

Šetnju i molitvu u znak sećanja na fudbalere Šapekoensea održali su i navijači u kolumbijskog gradu Medeljinu. Upravo u blizini tog grada dogodila se avionska nesreća u kojoj je poginula 71 osoba. 

 

 

Ekipa je putovala na finalnu utakmicu Kopa Sudamerikane protiv Atletiko Nasionala.

(FOTO: Youtube printscreen)


tagovi

pad avionameđunarodni fudbalKopa SudamerikanaKolumbijaJužna AmerikaBrazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara