""
""

Tresli se svodovi Pionira: Strašni asovi udahnuli novu energiju Partizanu, Miša Tumbas na klupi pored Vujoševića (FOTO+VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 11.03.15. | 21:08

Akcija „Grobari za nas“ u potpunosti uspela, više od 8.000 navijača napravilo spektakularnu atmosferu na utakmici na kojoj se publici predstavio Džoš Akojon, a na kojoj su aplauze dobili i fudbaleri predvođeni Sašom Ilićem

Navijači Partizana položili su diplomski ispit i još jednom pokazali koliko vole košarkaški klub. Akcija “Grobari za nas” u potpunosti je uspela, Pionir je bio ispunjen do poslednjeg mesta, a na jednom mestu okupila se „strašna“ ekipa asova, pokazavši da uprkos godinama nisu zaboravili da igraju košarku.

Gotovo 8.000 ljudi ispunilo je beogradski hram košarke, a kupovinom karata ubrizgala finansijsku injekciju klubu koji već neko vreme ima dosta problema na tom polju.

Izabrane vesti

Velika crno-bela žurka počela je i pre prvog sudijskog podbacivanja, pošto je svako od članova crnog I belog tima dobio ovacije publike. Čini se da je, ipak, za nijansu jači aplauz od ostalih zaradio legendarni tandem Aleksandar ĐorđevićPredrag Danilović koji je u Istanbulu pred 23 godine doneo titulu prvaka Evrope.

Bila je ovo dobra prilika za sve navijače da se prisete magije u rukama ovog nekada najboljeg bekovskog tandema na Starom kontinentu. I ostali članovi te generacije bili su tu, što na terenu, što pored njega.

“Veterane” su predvodili Goran Grbović i Nebojša Zorkić, a za nijansu mlađu generaciju prestavljao je i Vlada Dragutinović, još jedan iz “generacije 92”.

Događaj poput ovog, naravno, nije mogao da prođe bez najpoznatijeg navijača crno-belih Miše Tumbasa, koji je ovaj put dobio šansu da sedi pored Duška Vujoševića na klupi Crnog tima.

Trofejni trener ovaj put, budući da se ipak radi o revijalnoj utakmici, ovaj meč posmatrao mirno, uz dosta smeha i šale.

Navijači su imali I prvi put priliku da vide novog plejmejkera Džoša Akojona, a greh bi bio ne spomenuti sjajnu partiju Miroslava Radoševića koji je “sipao trojke” kao u najboljim danima. Dobra zabava sa tribina prenosila se na teren i obrnuto. U jednom trenutku cela hala je ovacijama koje su trajale bar minut pozdravila kapitena fudbalskog kluba Sašu Ilića, koji je sa ekipom došao da pruži podršku kolegama iz košarkaške sekcije.

Na momente su i dva Dejana, Milojević i Tomašević podsetili publiku kakva su sila bili pod koševima. Ipak, kod ovih starijih legendi bilo je vidljivo da je nešto lagodniji život po završetku igračkih karijera “doneo” i poneki kilogram viška, ali im to nije smetalo da se dobro zabave.

“Rešetali” su koš protivnika i Saša Pavlović, Vlado Šćepanović, Aleksandar Čurbilo, Vesa Petrović i ostali… Naravno, rezultat nije ni bio u prvom planu, mada nije zgoreg napomenuti da je “pukla” stotka I da je Crni tim pobedio Beli, na čijoj klupi je bio Vlada Jovanović, sa 114:111.

Nije nedostajao ni muzički program, nastupile su Neverne bebe i Dragoljub Đuričić sa bubnjarima, ali se čini ipak da je Marko Bulat u pauzi između treće i četvrtine, uz stihove “I kada ne budeš prvi ti” doveo do toga da se tresu svodovi Pionira.

Poslednji minuti meča protekli su uz pesmu „Dobro pamtim sve“ koja se orila sa tribina, ali I nekoliko sjajnih zakucavanja mladog Grka Janisa Kuzeloglua koji je još jednom nagovestio da ima potencijal.

Košarkaše Partizana, međutim, sada čeka novi zadatak, koji je prioritet u ovom trenutku. Radi se o meču protiv Zadra koji se igra u nedelju u Pioniru u pretposlednjem kolu Jadranske lige.

------------------------------------------------------

BELI TIM – CRNI TIM 111:114

BELI TIM: Tepić, Zorkić, Andrić, Andrić, Murić, Božić, Šćepanović, Marinković, Čanak, Grbović, Bezbradica, Milutinov, Kuzeloglu, Dragutinović, Tomašević, Akojon.

CRNI TIM: Dalo, Avdalović, Pavlović, Milosavljević, Petrović, Kecman, Milutinović, Milojević, Čubrilo, Mačvan, Đumić, Glišić, Aranitović, Radošević, Đorđević, Danilović.

(FOTO: Star sport, MN Press)


tagovi

PionirFK PartizanMiša TumbasJadranska ligagrobari za nasGrobariDuško Vujošević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara