Treće finale za šest godina: Volfzburg - Lion!

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.05.18. | 10:18

U Kijevu se večeras igra utakmica za trofej Lige šampiona! Na terenu najbolje što ženski fudbal može da ponudi

Volfzburg i Lion se u Kijevu sastaju treći put u finalu Lige šampiona. Svaki od rivala dobio je po jedan od prethodna dva završna okršaja – Nemice su slavile sa 1:0 u Londonu 2013. godine, dok je Francuskinjama posle penala pripao duel odigran 2016. u Ređo Emiliji (posle produžetaka bilo je 1:1).

Prošle sezone igrale su u četvrtfinalu – tada su na oba meča došle dvojke, ali je Volfzburg pobedio sa 1:0, a Lion sa 2:0, pa je prošao dalje sve do četvrtog trofeja u ovom takmičenju u kojem deli rekord sa Frankfurtom. Vučice imaju dve titule najboljih u Evropi, ali dobar međusobni bilans daje im razlog da se ne osećaju kao autsajderi. Ako neko može da se nada da će skinuti s trona najbolje rangiranu ekipu po UEFA koeficijentima, to je onda njen najbliži pratilac. Međutim, činjenica da Lion ima šanse da postane prva ekipa koja je tri puta uzastopno pokorila Stari kontinent daje ovom timu ulogu blagog favorita.

Izabrane vesti

Luisa Vensing, Lena Gesling, Ana Blese i Aleksandra Pop značajno su doprinele Volfzburgovom osvajanju LŠ 2013. i 2014. (Pop ima i trofej sa Duizburgom 2009), a takođe su bile u timu i protiv Liona 2016. S druge strane, Sara Buadi, Vendi Renar, Kamil Abili i Eženi le Somer skrojile su sve četiri Lionove titule (Buadi i Renar igrale su u još dva finala), i po tome su rekorderke.

Ekipe se sjajno poznaju, a to posebno važi za Laru Dikenman koja je od 2009. do 2015. bila deo Lionovih uspeha, a zatim je nastavila sa sjajnim partijama u Volfzburgu. Uz pomenute dame treba obratiti pažnju i na dansku reprezentativku u redovima nemačkog tima Pernil Harder, vicešampionku Evrope i najboljeg strelca Bundeslige, odnosno Norvežanku Adu Hegerberg, koja je u aktuelnom francuskom šampionatu postigla 30 golova za Lion.

Svi njihovi prethodni dueli bili su tvrdi, pa je 0-2 najbolji izbor. Ukoliko se dvoumite oko dvojke, opredelite se za 1PPX.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Čet 18:00 8638 LŠW Wolfsburg W - Lyon W ug 0-2 1,60
Ukupna kvota1,60

LIGA ŠAMPIONA - FINALE

Četvrtak
18.00: (4,00) Volfzburg (3,30) Lion (1,90)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Action Images


tagovi

Liga šampiona za ženeŽFK LionŽFK Volfzburgsportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara