""
""

Traži se Laudrup: Ajaks preko novina zove danskog trenera na suđenje!

Vreme čitanja: 1min | pet. 31.05.13. | 21:13

Kopljanici preko oglasa u holandskim novinama pozvali Danca da plati takse od tri miliona evra

Šampion Holandije Ajaks preuzeo je u najmanju ruku neobičan potez pozvavši putem oglasa trenera Svonsija Mihaela Laudrupa na sud. U tom oglasu Danac se obaveštava da je saslušanje pred sudom u Amsterdamu zakazano za 29. avgust, a tada će klub tražiti povraćaj novca od svog bivšeg igrača. Kako čelnici holandskog kluba navode, Laudrup je timu iz Amsterdama dužan tri miliona evra poreza, koji duguje još iz perioda kada je branio boje slavnog kluba kao igrač.

Izabrane vesti

Ovaj slučaj „vuče“ se po sudovima već 15 godina, a sve je počelo posle istrage Laudrupovog i transfera gruzijskog napadača Šote Arveladzea u Ajaks 1997. godine, kao i neregularnim isplatama dvojici pomenutih aktera dok su bili igrači.

Holandski klub pristao je na nagodbu 2005. godine, koja uključuje i novčanu kaznu od 500 hiljada evra, kako bi se izbegle optužbe za utaju poreza. Ajaks je takođe platio 5,7 miliona evropskih novčanica poreskim obveznicima u Holandiji, a ta suma je umanjena posle žalbe prošle godine.

Već duže vreme Ajaks pokušava da dobije natrag novac od dvojice bivših igrača, a pre dve godine zbog toga je zaplenjena Arveladzeova imovina u Holandiji.

Laudrup ovih dana nije dostupan medijima kako bi dao objašnjenje zbog navedenih optužbi. 

(FOTO: Action images)


tagovi

AjaksDanskaEngleskaEredivizijaEvropaGruzijaHolandijaMihael laudrupPremijer liga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara