""
""

TRANSFERI (20. avgusta): I Everton za Kolarova! Demba Ba dobio ponudu Rome, Murinjo ima dve alternative ako ne dođe Runi

Vreme čitanja: 11min | uto. 20.08.13. | 17:15

Uz MOZZART Sport iz minuta u minut pratite dešavanja na svetskoj fudbalskoj pijaci...

23.05 - Kao što je i najavljeno pre par dana, Joham Elmander se seli u Norič. Švedski napadač je na Tviteru poručio da će od sutra i zvanično postati novi član Kanarinaca. 

22.26 - Arsen Venger je i dalje u potrazi za desnim bekom, a pošto ga je Šalke odbio za Acuta Ućidu, sada se okrenuo Huanfranu iz madridskog Atletika.  

Izabrane vesti

21.54 - Inter je potvrdio angažman alžirskog reprezentativca iz Bolonje, Safira Taidera. Ovog mladog vezistu smatraju jednim od najvećih talenata Serije A. Za polovinu njegovog ugovora, platili su bOlonji 5,5 miliona evra i prosledili im Urugvajca Dijega Laksalta

21.12 - Ostrvski mediji prenose da je i Everton bacio oko na Aleksandra Kolarova koji će po svemu sudeći i kod Pelegrinija biti tek drugi izbor za poziciju levog beka. Srpskog bombardera već mesecima pokušava da angažuje Juventus, ali ne nudi dovoljno novca. Sa druge strane, Everton je pod velikim pritiskom Mančester Junajteda da proda Lejtona Bejnsa, a Kolarov bi bio i više nego adekvatna zamena ako sjajni Englez ode na Old Traford. 

20.56 - Sanderlend je dobio i 11. pojačanje ovog leta! Na sever Engleske je stigao Panatinaikosov napadač, 19-godišnji Haralampos Mavrijas, za koga su grčkom klubu platili tri miliona evra.  

20.40 - Sportski direktor Rome Valter Sabatini ima pune ruke posla u Londonu. Privodi kraju posao oko prodaje Lamele u Totenhem, ali istovremeno pokušava da realizuje transfer u kojem bi Demba Ba pojačao Romu. 

20.20 - Lasana Dijara se i definitivno seli u Moskvu. Francuz je i zvanično potpisao trogodišnji ugovor sa Lokomotivom.

19.30 - Anderleht potpisao trogodišnji ugovor sa Fabrisom N’Sakalom, dosadašnjim levim bekom francuskog Troa.

18.46 - Žoze Murinjo je još jednom potvrdio da je prva meta Čelsija Vejn Runi za koga su juče podigli ponudu na 47 miliona evra, ali i istakao da ima i rezervne varijante. 
"Imamo i plan B i plan C. Nemojte me pitati za imena, jer nije korektno da pričam o igračima drugih klubova", rekao je Murinjo.
Spekuliše se da su rezervne varijante Samuel Eto i Robert Levandovski

18.22 - Ništa od selidbe italijanskog štopera Davidea Astorija iz Kaljarija u Napoli. Iako je izgledalo da je transfer težak 13 miliona završen, došlo je do komplikacija u pregovorima dva kluba. Problemi su izgleda bili nerešivi, a prema informacijama italijanskih medija, Napolitanci će sada pokuštai da dovedu kapitena Arsenala Tomasa Vermalena

18.00 - Ništa od Liverpula i Zenita, Vilijan ide u Totenhem. Brazilski vezista iz Anžija se trenutno nalazi u Londonu na lekarskim pregledima posle čega će uslediti paraf ugovora sa Pevcima. Detalji još nisu poznati, ali biće uskoro... 

17.36 - Senzacionalne vest stižu iz Španije. Izgleda da bi Iker Kasiljas mogao da napusti Real Madrid i preseli se u Mančester Junajtedu pošto mu je preko glave lošeg tretmana u klubu u kojem je legenda. Prvo ga je maltretirao Žoze Murinjo, a onda ga je i Anćeloti prikovao za klupu i ukazao poverenje Dijegu Lopezu, što je izgleda bila kap koja je prelila čašu. Mančester Junajted je više puta tokom prethodnih desetak godina pokušavao da se dokopa Ikera, a sada im se konačno ukazala šansa koju izgleda neće propustiti. U tu svrhu su spremni da se odreknu Davida De Hee koji bi mogap u Barselonu kao zamena za Viktora Valdesa. Ni De Hea nema ništa protiv jer su ga i ranije povezivali sa Barsom, što njemu nije smetalo. 

17.30 - Milanov defanzivac Luka Antonini je na korak od selidbe u Bešiktaš, pošto je turski klub poslao dobru ponudu Rosonerima. 

17.18 - Kraj Napolijevih snova o angažmanu Džeksona Martineza. Menadžeri kolumbijskog fudbalera su igrali dvostruku igru i istovremeno sok su pregovarali sa Napolitancima, uspeli su da izboksuju novi ugovor od Porta za njihovog klijenta. Martinez će produžiti vernost portugalskim šampionima do leta 2018. godine uz godišnju platu od dva miliona evra, a otkupna klauzula će biti podignuta sa 45 na 60 miliona evra. 

17.02 - Milan traži špica, pokušavaju da dobiju Alesandra Matrija, ali izgleda da je to nerealna opcija. Zbog toga su izgleda rešili da pokušaju da vrate Maksija Lopeza iz Katanije, koji je kod njih i ranije igrao kao pozajmljen igrač. 

16.50 - Nije samo Fulam zainetersovan za Klemona Šantoma iz PSŽ. Francuski vezista je i na meti Tuluza. 

16.35 - Sportski direktor Rome, Valter Sabatini je u Londonu gde pregovara sa Totenhemom oko prodaje Erika Lamele. Ali, uz put će pokušati i da završi transfer Marka Borijela u Vest Hem. Italijanskog napadača još žele Inter i Đenova. 

16.16 - Nisu samo Totenhem i Liverpul zainteresovani za Brazilca Vilijana iz Anžija. Šta više, informacije koje dopiru iz Rusije govore da je Zenit najbliži angažmanu sjajnog vezsite. 

15.48 - Londonski Ivning Standard piše da Arsenal sprema ogromnih 43 miliona evra za tandem Svonsija. U pitanju su centarfor Miču, koji je prošle sezone postigao 18 prvenstvenih golova, i Ešli Vilijams, koji je imao sjajnu sezonu u dresu Labudova.

15.35 - Dok vezista Atletiko Madrida Arda Turan (26) želi da ode u Galatasaraj, njegov agent Ahmet Bulut govori o tome kako će njegov klijent obući dres Arsenala ili Liverpula.
“Klub ne želi da se odrekne Arde, ali ako neko bude ponudio 34 miliona evra, koliko je otkupna klauzula, on će bez problema moći da napusti Atletiko. Njemu se jako sviđa ideja da zaigra u Premijer ligi, a baš su mu interesantni Arsenal i Liverpul, koji ga već neko vreme prate. U ovom trenutku nije bilo nikakvih zvaničnih ponuda, ali siguran sam da će biti uskoro“, rekao je Bulut.

15.19 - Francuski internacionalac Klemen Šantome (25) mogao bi uskoro dres Pari Sen Žermena da zameni opremom Tuluza. Vezista koji je već duže vreme na izlaznim vratima Parka prinčeva postao je interesantan klubu za koji nastupaju srpski internacionalci Pavle Ninkov i Uroš Spajić, gde bi mogao da ode na jednogodišnju pozajmicu.

15.05 - Uprava Mančester Sitija odlučila je da iskusnom vezisti Geretu Beriju (32) odrešene ruke u odabiru nove sredine. Beri je već neko vreme interesantan brojnim premijerligaškim klubovima, ali osim raspitivanja nikakvih konkretnih poteza nije bilo. 

14.53 - Monako nastavlja intenzivnu potragu za kvalitetnim zadnjim vezistom, a prema pisanju francuskog L'Ekipa, najinteresantniji je 20-godišnji igrač Sevilje Žofri Kondogbija. Reprezentativac Francuske u svom ugovoru ima otkupnu klauzulu u visini od 20 miliona evra, a Kneževi su nedavno poslali ponudu koja je za pet miliona evra manja... U svakom slučaju, vode u trci sa Real Madridom i poznatim premijerligašima koji takođe žele Kondogbiju

14.40 - Italijanski fudbalski reprezentativac Marko Verati produžio je i zvanično ugovor sa Pari Sen Žermenom do juna 2018. godine. Prethodni ugovor italijanskog fudbalera sa PSŽ isticao je u leto 2017. godine. Verati je od kluba tražio povećanje godišnje plate sa 850.000 na dva miliona evra. "Novi Pirlo" kako ga zovu u PSŽ je došao prošlog leta iz Peskare za 11 miliona evra i do sada je za Svece odigrao 39 utakmica, ali se još nije upisao u strelce. Verati je u državnom timu Italije zabeležio četiri nastupa i jedan pogodak.

14.13 – Anži iz Mahačkale napuštaju svi redom, a sledeći je Lasana Dijara. Bivši vezista Arsenala, Čelsija i Reala iz Madrida započeo je pregovore sa Lokomotivom iz Moskve. 

13.32 – Lacio ponovo pokušava da privoli čelnike Galatasaraja da otkupe Buraka Jilmaza. Turci su odbacili prvu ponudu i nazvali je smešnom, a iz Rima su sada stavili na sto 15 miliona evra. Jilmazu su ponudili 2,5 miliona evra godišnje...     

12.45 - Liverpul bi ovog leta mogao da ostane i bez potpisa brazilca Vilijana! Naime, fudbaler Anžija stigao je u London na medicinske preglede, a Pevci će na račun kluba iz Mahačkale uplatiti oko 35 miliona evra. Nakon što je vlasnik Anžija Sulejman Kerimov objavio da će rasprodati ceo tim, Liverpul je konstantno bio u pregovorima sa Brazilcem, ali rival iz Londona je bio konkretniji, zbog čega će Andre Vilas-Boaš dobiti još jednu sjajnu opciju u ofanzivnoj liniji tima.

12.28 Miroslav Klose je u intervjuu za nemački Kiker rekao da planira da završi internacionalnu karijeru odmah po završetku Svetskog prvenstva u Brazilu 2014. godine, ali i rekao da će poslednji ugovor odraditi u Bundesligi.
“Želim da ova sezona bude što bolja, da odigram poslednji meč na Svetskom prvenstvu, a onda odem u Nemačku i odradim poslednji ugovor u karijeri. Osećam se dobro, u formi sam i igram dobar fudbal, a za mene bi bilo ostvarenje sna da karijeru završim u Nemačkoj“, rekao je Klose.

12.24 - Kao što je već najavljeno, kolumbijski internacionalac Dorlan Pabon (25) najverovatnije će postati novi napadač Valensije. Bivši fudbaler Betisa i Parme će među Slepe miševe stići za obeštećenje od gotovo osam miliona evra i uz iskusnijeg Eldera Postigu predstavljaće zamenu za Roberta Soldada..

12.18 Adem Ljajić želi u Atletiko Madrid, ali ga koči to što je nešto ranije potpisao predugovor sa Milanom, koji je kasnije odustao od kupovine srpskog internacionalca. Međutim, do kraja prelaznog roka postoji određena šansa da do dogovora dođe, ali prvo Jorgandžije moraju da ponude deset miliona evra na ime obeštećenja.

12.00 Martin Demikelis nije stigao da obuče dres Atletiko Madrida u zvaničnim utakmicama, a već bi mogao da napusti klub. Prema pisanju španske Marke, za iskusnog štopera zainteresovan je Mančester Siti, koji u ovom trenutku muku muči sa štoperima, jer su NastasićRičards i Kompani povređeni, a Leskot je jedini zdrav centralni defanzivac u timu. Uprava Jorgandžija je istakla da ako Građani ponude šest miliona evra, iskusni Argentinac može da ide. 

11.34 - Čini se da talentovani Rus Denis Čerišev ni ove sezone neće dobiti priliku da zaigra u prvom timu Real Madrida. Ovaj 22-godišnjak je do sada odigrao samo jedan zvaničan meč za prvi tim, a sezonu bi mogao da provede na pozajmici u Granadi. Karlo Anćeloti je nedavno izjavio da računa na mladog Rusa, ali želi da njegov pulen ima što veću minutažu. 

11.20 - Fudbaler Juventusa Švajcarac Reto Cigler narednih godinu dana igraće na pozajmici u novom italijanskom prvoligašu Sasuolu. Kako su naveli italijanski mediji, prema dogovoru dva kluba, Sasuolo će na kraju sezone imati pravo prvenstva pri otkupu Ciglerovog ugovora od Juventusa. Polovinu plate 27-godišnjeg odbrambenog fudbalera nastaviće da plaća torinski klub. Cigler je u Juventus došao 2011. godine iz Sampdorije, ali je konstantno bio na pozajmicama. Prvo je igrao za turski Fenerbahče, a zatim i za moskovsku Lokomotivu.

11.00 - Arsenal i Njukasl ozbiljno su zagrizli za talentovanog krilnog napadača Lila Florijana Tovana (20). Ipak, sportski direktor bivšeg šampiona Francuske, Frederik Pake, rekao je da klub nema nameru da se odrekne usluga mladog fudbalera.
“Od početka prelaznog roka bili smo jasni – Florijanov odlazak nije opcija, uopšte“, rekao je Pake.

10.40 - Filip Janković bi narednu sezonu mogao da provede na pozajmici u Bariju. Talentovani vezista tokom priprema nije uspeo da izbori mesto prvotimca, pa će mu klub obezbediti da zaigra u timu koji će mu dati veliku minutažu, a to bi upravo mogao da bude član Serije B.

10.20 - Kako stvari stoje, uprava Arsenala bi više volela da dovede golmana, ali i od toga slaba vajda u ovom momentu. Prema pisanju španskog lista Super Deporte, 26-godišnji golman Valensije Visente Guaita je meta, a problem bi jedino mogla da bude tvrdoglavost i škrtost Arsena Vengera, koji ne želi da daje ogromne svote novca...

10.15 - Olivije Žiru želi jakog konkurenta na mestu centarfora Arsenala! Reprezentativac Francuske svestan je toga da je trenutno bez konkurencije i zbog toga zahteva od uprave kluba da što pre pronađe još jednog napadača, inače... Venger je već izvisio za Gonzala Iguaina, Luisa Suareza i Vejna Runija, a novo potencijalno pojačanje bi moralo da se pojavi što pre, jer se kraj prelaznog roka bliži.
“Iskreno, klub mora što pre da pronađe još jednog napadača. Meni je potrebna zdrava konkurencija u timu i stalno razmišljam o tome. Dolazak novog napadača moglo bi samo da unapredi moju igru, posebno ako se radi o centarforu svetske klase. Ova situacija ide samo na štetu kluba. S druge strane, ja znam koliko mogu i šta sve znam, radim marljivo na svakom treningu, a trener računa na mene, što mi izuzetno znači“, rekao je Žiru za Le Parisijen.

10.12 - Menadžer Seltika Nil Lenon još uvek se nada da će zamena za Gerija Hupera biti 23-godišnji Finac iz Šalkea, Temu Puki. Rudari su nedavno odbili ponudu Kelta za mladog centarfora, a situaciju bi dodatno mogla da ugrozi činjenica da se Klas-Jan Huntelar povredio.

10.10 - Italijanski Skaj Sport piše da će iskusni centarfor Alberto Đilardino (31) ostati u Đenovi, uprkos tome što se brojni rivali iz Serije A raspituju za njega. Đilardino je prošle sezone igrao na pozajmici u Bolonji, za koju je ubeležio 37 nastupa i postigao 13 golova.

10.08 - Vezista Atletiko Madrida Arda Turan (26) želi da se vrati u Tursku. Kao potencijalna nova destinacija pominje se Galatasaraj, a predsednik istanbulskog giganta, Unal Ajsal priznao je da mu je Turan velika želja već duže vreme i da će učiniti sve da ovaj transfer sprovede u delo. Turan je među Jorgandžije stigao leta 2011. godine, a do sada je odigrao 86 utakmica, upisavši deset golova i 20 asistencija.

10.06 - Iako se poslednjih nekoliko dana pisalo o šokantnom odlasku Radamela Falkaa posle samo dva meseca provedena u Monaku, trener Kneževa Klaudio Ranijeri rekao je da od odlaska El Tigrea nema ništa. Pominjalo se da bi Kolumbijac karijeru mogao da nastavi u Realu, ali...
“To je obična glupost... Čista spekulacija. Ono što ja mogu da kažem jeste da je Radamel presrećan u Monaku, posebno iz razloga što mu se tu rodio sin. Navikao se i na novu okolinu“, rekao je Ranijeri.

10.04 - Viktor Valdes je krajem prošle sezone već bio viđen na izlaznim vratima Barselone, ali se onda dogodio iznenađujući obrt, pa je iskusni čuvar mreže odlučio da ostane u Blaugrani i ove sezone. Kako sam kaže, ispoštovaće ugovor do kraja, što je do juna naredne godine, a onda će uslediti i dugo čekani razlaz.
“Odlučio sam da ispoštujem klub i ugovor koji imam. Sledećeg leta ću već videti šta ću“, rekao je Valdes.

09.59 - Agent Alesandra Gamberinija (31), Frančesko Romano, rekao je za italijansku štampu da njegov klijent trenutno u pregovorima sa Đenovom.
“Gamberini u Đenovi? Pregovori su u toku, idu u pravom smeru i nadamo se da će u narednih nekoliko dana sve biti rešeno“, rekao je Romano.

09.55 - S druge strane, dok saga oko odlaska Gereta Bejla neumorno traje, Totenhem je već pronašao zamenu za sjajnog Velšanina. Njegov naslednik biće Todor Nedelev, 20-godišnji supertalentovani levonogi krilni napadač Boteva iz Plovdiva, koji će u London stići za rekordnih šest miliona evra.

09.50 - Baš kao što je prethodnih dana bilo najavljivano, Real Madrid će u toku dana poslati i poslednju zvaničnu ponudu za Gereta Bejla – 90 miliona evra i Fabija Koentraa. Videćemo da li će Pevci prihvatiti ponudu i prodati najboljeg igrača za manje od 100 miliona evropskih novčanica.

Šta se sve dešavalo prethodnog dana na svetskoj fudbalskoj pijaci možete pogledati OVDE.

Sve vesti vezane za transfere možete naći na našm SPECIJALU.

Poštovani posetioci MOZZART Sporta, dobro jutro vam želi redakcija našeg portala. I danas ćemo zajedno sa vama pratiti sva dešavanja na evropskoj fudbalskoj pijaci.

(foto: Action Images)


tagovi

Evropameđunarodni fudbalTransferi 2013Transferi uživo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara