""
""

Transfer koji je šokirao sever Engleske

Vreme čitanja: 1min | pet. 22.01.16. | 23:32

Posle 20 godina u Njukaslu i ispraćaja u suzama, Stiv Harper je rešio da zavšri karijeru u omraženom Sanderlendu

Bio je to jedan od najdiljivijih momenata koje je Premijer liga liga videla. Posle 20 godina u Njukaslu (sa uključenim pozajmicama) Stiv Harper je napustio Njukasl. Večita rezerva Šeju Givenu, ali i golman koji je sa tim statusom upisao 157 premijerligaških mečeva za Svrake, Harper je u suzama napustio Sent Džejms Park uz gromoglasne ovacije sa tribina.

Izabrane vesti

Put ga je dalje odveo u Hal Siti gde je proveo dve sezone braneći u Premijer ligi i prošlog leta mu je istekao ugovor sa Tirgovima. Očekivalo se da to bude kraj karijere 40-godišnjeg čuvara mreže.

Ali danas je uradio nešto što je šokiralo sever Engleske. Poptisao je ugovor do kraja sezone sa ljutim rivalom Sanderlendom. Pošao je putem kojim se retko išlo.
„Video sam se sa Alardajsom na nekom venčanju prošlog leta i pričali smo o opcijama pošto smo obojica bili bez angažmana. Zajedno smo radiuli u Njkaslu i ostali smo u dobrim odnosima. Juče me je pozvao da proveri u kakvoj sam kondiciji, danas smo se videli, odradio sam preglede i potpisao ugovor. Imao sam letos ponude iz Premijer lige, Čempionšipa i tri ponude iz Indije, ali mi se nije išlo od kuće“, rekao je Harper na promociji u Sanderlendu.

Alardajs ga je doveo kao konkurenciju Manoneu i mladom Pikfordu, pošto je nedavno Kostas Pantilimon napustio klub. A vrlo je moguće da bi i Manone mogao da promeni sredinu do kraja prelaznog roka. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Zimski prelazni rok 2016Stiv HarperSanderlendPremijer ligaEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara