""
""

Trampa Zaza - Mutinjo, ko će bolje da prođe?

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.12.15. | 18:02

Juventusov novogodišnji poklon treneru Alegriju bi trebalo da bude vezista Monaka

Juventus je muku mučio sa povredama igrača u veznom redu ove sezone, tako da se osveženje sredine terena u januarskom prelaznom roku nametnulo kao prioritet. A novogodišnji poklon treneru Alegriju od uprave bi mogao da bude Žoao Mutinjo iz Monaka zbog kojeg bi bio žrtvovan Simone Zaza.

Izabrane vesti

Zbog čestih izostanaka Kedire, Ernanesa i još nekih vezista, Alegri je podvukao dovođenje centralnog veziste kao primarni zadatak na januarskoj fudbalskoj pijaci. Direktor Marota je imao želje poput Gundogana i Banege, ali Nemac ne želi da ide iz Dortmunda, dok je Argentinac „nedostupan“ za Ligu šampiona s obzirom da je u istom takmičenju igrao za Sevilju.

Tako je prva meta postao Žoao Mutinjo koji se i ranije dovodio u vezu sa Starom damom. U tu svrhu, Juve je spreman da žrtvuje Simonea Zazu kojeg procenjuje na 20.000.000 evra što je suma koju Monako traži za iskusnog Portugalca. Francuski klub bi radije da Mutinja proda nego da ga trampi, ali Zaza je primamljiva opcija. Pogotovo što se očekuje da klub uskoro napusti Stefan El Šaravi i Zaza bi bio idealan naslednik na nejgovoj poziciji.

Zaza je pošteno koristio svaku šansu koju bi mu ukazao Alegri, ali u konkurenciji Morate, Mandžukića i Dibale nije mogao da se izbori za veću minutažu. U Monaku bi bio jedna od glavnih opcija u napadu zbog čega bi selidba u Kneževinu bila dobra varijanta i za italijanskog napadača koji se bori za mesto u reprezentaciji pred EURO 2016. godine. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Žoao MutinjoZimski prelazni rok 2016Simone ZazaSerija AMonakoLiga 1JuventusItalijaFrancuskaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara