"Kevin Vimer (levo)"
"Kevin Vimer (levo)"

Totenhem za 10.000.000 evra dogovorio štopera iz Bundeslige

Vreme čitanja: 2min | uto. 17.03.15. | 21:16

Defanzivac Kelna će se preseliti na Vajt Hart Lejn na kraju sezone

Kevin Vimer (levo)

Totenhem je tokom zimskog prelaznog roka označio dvođenje štopera kao prioritet, ali ta misija nije završena uspešno. Sparsi nisu uspeli na više frontova u pregovorima za dovođenje kvalitetnog defanzivca, a na kraju im je propao i plan da bez plaćanja obeštećenja ukradu Vinstona Rida gradskom rivalu Vest Hemu, pošto je sjajni reprezentativac Novog Zelanda nedavno produžio ugovor produžio sa Čekićarima.

Izabrane vesti

Plan da pronađe jeftinog, a dobrog štopera nije prošao, pa je klub sa Vajt Hart Lejna na kraju zavukao ruku u džep i rešio da se osigura pre nego što krene letnja pijaca. Prema informacijama sa Ostrva, Totenhem je danas dogovorio transfer Kevina Vimera, talentovanog štopera iz Kelna. Reč je o 22-godišnjem mladom reprezentativcu Austrije koji je ove sezone zablistao u Bundesligi u dresu Jarčeva, a odličan utisak je ostavio i prošle sezone u Cvajti. Keln je ove sezone ekipa koja je primila najmanje golova u Bundesligi posle pet prvoplasiranih klubova što je sjajan učinak sa skroman tim kakav imaju Jarčevi. Vimerov doprinos tom dobrom bilansu je bio ogroman s obzirom da je propustio samo jednu utakmcu od početka šampionata.

Totenhem je ponudio 10.000.000 evra za Austrijanca što Keln nije mogao da odbije…
“Vimer će igrati za nas do kraja sezone. Uvek sam govorio da postoje limiti preko kojih mi ne smemo da idemo. Ako neko pošalje ponudu iznad tih limita, mi smo nažalost primorani da prodamo igrača. Takav je posao…”, rekao je danas Kelnov direktor Jerg Šmatke.

On nije ditrektno potvrdio da je Vimer prodat Totenhemu, ali iz njegovih reči je bilo lako zaključiti da Jarčevi nisu mogli da odbiju ponudu iz Londona. Kako ostrvska štampa piše, Totenhem je usaglasio i detalje sa Vimerom oko ugovora.

Totenhemov trener Maurusio Poketino je nezadovoljan štoperskom linijom koju ima na raspolaganju. Jedini standardan centralni bek u Poketinovim planovima je Jan Fertongen, ali on u dosadašnjem delu sezone nije imao adekvatnog partnera. Najčešće je igrao u tandemu sa Erikom Dajerom kojem je prirodna pozicija desni bek, ali je prinudno igrao u srcu odbrane jer Poketino nije zadovoljan Facijom i Kirikešom, a želi i da se reši veterana Kabula.

(FOTO: Action images)


tagovi

Premijer ligaNemackaKevim VimerKelnEvropaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara