""
""

Totalna rasprodaja u Portu! Kako nabaviti 116.000.000 evra?

Vreme čitanja: 1min | čet. 27.10.16. | 21:07

Portugalski velikan u ozbiljnoj krizi

 

Odavno je poznato da su portugalski klubovi primer pravog poslovanja. Tokom svakog prelaznog roka dogodi se bar jedan veliki transfer iz Porta, Benfike ili nekog drugog portugalskog kluba...

Izabrane vesti

Vest koja je danas obišla Portugal je finansijski izveštaj Porta. Taj velikan, koji je osvojio 27 nacionalnih prvenstva, nalazi se u velikoj finansijskoj krizi. Izlaz traži u prodaji igrač. U službenom finansijskom izveštaju stoji kako Porto u sledeća dva prelazna roka mora da zaradi 116 miliona evra od prodaje igrača.

Činjenica je da je Porto znao da zaradi i veći iznos tokom jedne sezone, pa su tako pre tri godine prodaji igrače u iznosu od 138,25 miliona evra. Zarađivali su oni velike iznose i u drugim sezonama, ali nikada pre ili kasnije nisu došli  do 100 miliona evra. Letos su jedva zaradili 11,61 milion evra.

Druga stvar je podatak da Porto objektivno nema previše igrača koji bi mogli skupo da se prodaju. Najvredniji eksponati su Brahimi, Ererea i Ruben Naves. Ali teško da će za njih uspeti da dobiju 116 miliona evra.


tagovi

PortugalPortoEvropaBrahimi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara