Nestvarne scene u Gambiji...
Nestvarne scene u Gambiji...

Totalna ludnica u Africi: Na stadion za 25.000 duša došlo 40.000, narod se keše po reflektorima i semaforima, umesto himne ide pop muzika (VIDEO)

Vreme čitanja: 1min | sub. 08.09.18. | 21:30

Šarm i magija fudbala na Crnom kontinentu...

Ludnica u Gambiji! Afričke kvalifikacije uvek su prepune čudnih detalja, koji im daju spektakularan šarm, a tako je večeras u ovoj zapadnoafričkoj zemlji gde gostuje favorizovani Alžir u okviru kvalifikiacija za Kup nacija.

Trebalo je odavno da je meč završen, pošto je bio zakazan još u 18.30 časova po našem vremenu, ali đavola... Početak utakmice kasnio je čak sat i po vremena, a razlog je ludnica koja je nastala na stadionu gradu Bakao. Zdanju predviđenom za 25.000 gledalaca na koji se ovog popodneva stuštilo čak 40.000 duša. To je uticalo da se mnogi popenju na ograde tribina, ali i spuste na atletsku stazu, a najhrabriji ili najluđi su se popeli i na reflektore i semafor.

Izabrane vesti

Alžirski tim odbio je da igra na početku, ali je kasnije popustio i izašao na teren pod pretnjom sankcija od strane Afričke fudbalske federacije. Ipak, ubrzo su zažalili pošto je umesto alžirske himne sa razlasa puštena afrička pop pesma. 

Publika u Gambiji, inače, nije pravila probleme prema fudbalerima protivničkog tima. Svaki potez Rijada Mareza pozdravili su velikim aplauzima i ovacijama, ali mnoge oduševljavaju još neki primećeni detalji.

Recimo, alžirska zastava je tri puta veća od gambijske, a pojedini fudbaleri domaćina morali su da prilepe grbove saveza na dres. Takođe, rezerve sede na reklamama odmah pored terena. I najčudnije od svega: glavni sudija koristi inhalator jer je asmatičar.

Sve suprotno od modernog fudbala, i mali znak da ova igra još uvek nije umrla u svom izvornom obliku.

Foto: Screenshot


tagovi

reprezentacija Alžira

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara