""
""

Top transfer: Lajpcig upario dva najtalentovanija napadača Nemačke za 18.000.000 evra!

Vreme čitanja: 2min | ned. 12.06.16. | 08:38

Novi bundesligaš pobedio Dortmund u trci za mladog reprezentativca i ispunio najveću želju ovog leta

Novi bundesligaš RB Lajpcig završio je još jedan veliki posao, verovatno najveći zacrtan ovog leta - Timo Verner biće predstavljen u ponedeljak ili utorak kao novo pojačanje Bikova! 

Sportski direktor ambicioznog Red Bulovog kluba Ralf Rangnik uspeo je tokom vikenda da dogovori sve detalje transfera mladog nemačkog reprezentativca i pobedi u trci Borusiju iz Dortmunda. Štutgart je imao želju da zadrži supertalentovanog golgetera, u toj želji potraživao između 15 i 18.000.000 evra, ali na kraju je očigledno morao da pristane na znatno manju sumu jer je i sam fudbaler zatražio da ode iz kluba. Prema informacijama Bilda na račun Švaba već tokom iduće nedelje leći će 10.000.000 evropskih novčanica, što je novi rekord Lajpciga u visini transfera od nastanka kluba. 

Izabrane vesti

Najtiražniji nemački list još navodi da se Verner odlučio za Lajpcig jer će u ugovoru imati klauzulu koliko po sezoni mora da ima minuta na terenu, što u Dortmundu, kao 20-godišnjaku, sigurno ne bi mogli da mu garantuju. 

Bilo kako bilo u Lajpcigu uveliko trljaju ruke jer u samo godinu dana uspeli da upare najtalentovaniji napadački tandem Nemačke: Verner - Zelke za svega 18.000.000 evra! Da podsetimo, Davi Zelke bio je prethodni rekorder Lajpciga u visini transfera. Kada je dolazio iz Verdera 2015. za njega je plaćeno 8.000.000. 

Timo Verner je prethodne sezone postigao šest golova i zabeležio četiri asistencije na 33 utakmice u Bundesligi. Tip je igrača Tomasa Milera, nesebičan i veoma koristan za ekipu, tako mu golovi često nisu u prvom planu. Ipak, u raznim reprezentativnim kategorijama u poslednjih pet godina imao je strašan golgeterski učinak - na 42 utakmice čak 33 pogotka. Verner je trenutno član selekcije U21 i na dosadašnja četiri meča postigao je tri gola...

(foto: Action Images)


tagovi

Timo VernerStutgartNemackaletnji prelazni rok 2016EvropaDavi ZelkeBundesliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara