"Korentin Toliso (levo)"
"Korentin Toliso (levo)"

Toliso je Damin izbor! Lion traži 40.000.000 evra, Marota ima drugačiji plan

Vreme čitanja: 2min | uto. 28.02.17. | 19:34

Hoće li Juventus uspeti u svojim namerama?

Korentin Toliso (levo)

Prošlog leta nije bilo uspeha, kao ni ove zime. Zato emisari Juventusa, vođeni transfer guruom Bepeom Marotom, rade sve što je u njihovoj moći da narednog leta obezbede potpis verovatno i najveće želje - Korentina Tolisoa.

Izabrane vesti

Ali, pred vodećim ljudima Juventusa i Liona tek su meseci napornih pregovora, iako je iza njih već dug period razgovora. U kojim nijedna strana nije htela da popusti. 

Lion je svog najboljeg igrača cenio na 37.000.000 evra, a posle dobrih igara ove sezone, sada se vrednost polako popela na 40.000.000 evropskih novčanica i od te brojke ne žele da popuste u Olimpiku. Marota ima drugačije planove i želi da umanji obeštećenje bar za 10.000.000 evra. Jer, u posao želi da uključi talentovanog Marija Leminu. U jednoj varijanti bila bi to zamena pozicija za poziciju, uz značajnu doplatu u korist Liona. Jer, Lemina i Toliso pokrivaju delom identične pozicije - defanzivnog i centralnog veznog. S tim što Bruno Ženesio mladog francuskog asa koristi najviše kao ofanzivnog vezistu. 

Tutosport piše da je nova runda pregovora nedavno objavljena, ali i dalje nema pomaka s mrtve tačke. S tim što su obe strane raspoložene za dalje razgovore. 

Jasno je i zašto Juventus toliko želi Tolisoa. Na 33 utakmice dosad ima 10 golova i pet asistencija, a Dama duže vreme traži igrača koji bi jednim potezom mogao da razigra Gonzala Iguaina, Paula Dibalu i Marija Mandžukića. Pa i da postigne gol kada zatreba. 

Lemina se, uprkos strpljenju Masimilijana Alegrija, nije uklopio u sistem na željenom nivou. 

Zato je rastanak na leto realna opcija. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

Serija AOlimpik LionMario LeminaLiga 1Korentin TolisoJuventusItalijaFrancuskaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara