""
""

Tobdžije pucaju šampionskim ritmom! Bilićev Vest Hem jeste dželat velikih, ali Čekićare je razneo Igalov malj (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 31.10.15. | 17:59

Petr Čeh je upisao 168. utakmicu bez primljenog pogotka u prvenstvu Engleske i sada ga samo jedan meč deli od rekorda koji drži čuveni Dejvid Džejms (169)

Vest Hem je tipičan primer jednog premijerligaškog kluba - jedne nedelje rutinski nadigraš Čelsi i uzmeš tri velika boda, a onda u narednom kolu izgubiš od povratnika u elitno društvo. Ali, to je čar koju donosi engleski šampionat i fudbal na Ostrvu. Votford je na svom Vikaridž Roudu bez većih problema ostvario četvrtu pobedu u Premijer ligi i tako učvrstio svoju poziciju na sredini tabele, a Vest Hem će definitivno imati razlog da žali posle jednog vrlo lošeg izdanja - 2:0

Izabrane vesti

Votford je do nove recke u rubrici trijumfa stigao zahvaljujući apsolutno najboljem igraču i strelcu - Odionu Igalu. Sa dva nova pogotka na svom računu Igalo je postao igrač koji je postigao sedam od ukupno deset golova Stršljenova u novoj sezoni. 

Prvi put Vest Hemova odbrana je popustila u samom finišu prvog poluvremena. Jedna slaba i anemična reakcija kompletne poslednje linije Čekićara dala je priliku Nejtanu Ejku da pokupi jednu ničiju loptu, prosledi je do Igala, kojem nije bilo nimalo teško da zatrese mrežu. 

A pitanje pobednika rešeno je nekoliko trenutaka kasnije, tačnije na startu drugog dela utakmice. I ponovo najveća krivica ide na leđa izgubljene Vest Hemove odbrane, koja je Igalu dozvolila da lako dođe do poseda lopte unutar šesnaesterca, a potom istu proturi iza leđa golmana Adrijana. Jednostavno, nije ovo bio dan Čekićara. 

Arsenal je nastavio suvereni hod ruku pod ruku sa Mančester Sitijem u utakmici u kojoj su stradali Labudovi iz Velsa. Tobdžije su pucale šampionskim ritmom i tako došle do petog vezanog trijumfa, a oktobar su je sastav Arsena Vengera završio sa stoprocentnim učinkom.

Doduše, nasred Libertija viđeno je jedno neizvesno poluvreme i drugi deo igre koji je u potpunosti pripao gostima iz Londona.

Posle 45 minuta taktičkog nadmudrivanja, Žiru je na samom startu drugog dela iskoristio jednu vrlo dobru Ozilovu asistenciju, poslao loptu na pravo mesto i doprineo jednom velikom jubileju – 2.000 golu Arsenala pod vođstvom Arsena Vengera.

Nepunih 20 minuta kasnije dogodila se situacija o kojoj će se dugo pričati. Posle jedne visoke i ničije lopte gotovo na petercu Lukaša Fabijanskog našao se Loran Košćelni, koji je svoje telo postavio na putanju nekadašnjeg saigrača. Dovoljno da Fabijanski ne uspe da uhvati loptu na pravi način, a štoperu Arsenala otvorio se put do mreže i nije pogrešio. Ali, čini se da je golman Svonsija u spornoj situaciji bio fauliran.

Tačku na ubedljiv trijumf stavio je Džoel Kembel nekoliko trenutaka kasnije, uz drugu Ozilovu asistenciju na meču, ukupno 22. otkako je došao u Premijer ligu. S druge strane, Petr Čeh je upisao 168. utakmicu bez primljenog pogotka u prvenstvu Engleske i sada ga samo jedan meč deli od rekorda koji drži čuveni Dejvid Džejms (169).

PREMIJER LIGA - 11. KOLO

Subota:

Čelsi - Liverpul 1:3 (1:1)
/Ramires 4 - Kutinjo 45+3, 74, Benteke 83/

Svonsi - Arsenal 0:3 (0:0)
/Žiru 49, Košćelni 68, Kembel 74/

VBA - Lester 2:3 (1:0)
/Rondon 30, Lambert 84 penal  - Mahrez 57, 65, Vardi 78/

Kristal Palas - Mančester junajted 0:0

Mančester Siti - Norič 2:1 (0:0)
/Otamendi 67, Ture 88 - Džerom 83/

Njukasl - Stouk 0:0

Votford - Vest Hem 2:0 (1:0)
/Igalo 39, 48/

Nedelja:

14.30 Everton - Sanderlend
17.00 Sautempton - Bormut

Ponedeljak:

21.00 Totenhem - Aston Vila

MOZZART pratite i na Vajberu!

(FOTO: Action Images)


tagovi

votfordPremijer ligaOlivije ŽiruOdion IgaloLoran KošćelniEvropaEngleskaDžoel KembelArsenal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara