""
""

To razume samo Toti: Darijo Srna - čovek, legenda, kapiten (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.05.17. | 19:43

Hrvatski fudbaler produžio ugovor sa Šahtjorom do leta sledeće godine kada planira da završi karijeru u dresu Rudara

Bilo je mnogo vrhunskih fudbalera koji su plenili igrama i ponašanjem na terenu, ali mnogo je manje onih koji su istinske legende. I ne, tu ne govorimo samo o broju trofeja i odigranih utakmica. Jer ono što radio Darijo Srna u Šahtjoru ne može da se kupi novcem. Uostalom, pitajte Frančeska Totija.

Izabrane vesti

A Srna je danas produžio ugovor, odnosno potpisao novi jednogodišnji sa Šahtjorom i tu će završiti igračku karijeru. Stavio je paraf baš danas, na 35. rođendan. U Donjeck je došao sada već davne 2003. godine, a dogurao je do kapitenske trake, statusa kultne ličnosti i heroja navijača kluba koji je postao izbeglica nakon oružanih sukoba pre nekoliko godina.

Rekorder po broju nastupa za reprezentaciju Hrvatske (134) i Šahtjora (521) tako je prekinuo spekulacije da bi mogao da pređe u Barselonu.
"Veoma sam srećan, želim da završim karijeru u Šahtjoru. Svi znaju da me želela Barselona, ali moje srce je u Šahtjoru. Imali smo težak period (zbog oružanih sukoba), ali nisam hteo da odustanem jer osećam veliku odgovornost", rekao je Srna za klupski sajt.

Tokom skoro decenije i po u Šahtjoru, hrvatski reprezentativac je osvojio osvojio devet titula prvaka Ukrajine i na dobrom putu je da stigne do 10. jer Rudari imaju 14 bodova više od kijevskog Dinama. Bio je i jedan od oslonaca tima u sjajnim rezultatima Šahtjora u Ligi šampiona i UEFA kupa, čiji trofej je podigao 2009. godine.

U tom periodu odbio je ne samo pozive Barselone, već i brojnih drugih evropskih velikana iz Italije i Engleske.
“Posle 14 godina provedenih u Šahtjoru, više ne smatrate sebe delom kluba, već članom porodice“, više nego jasno je istakao hrvatski reprezentativac zašto mu nije bilo teško da donese odluku o novom produžetak saradnje.

U vremenima kada igrači menjaju klubove kao čarape i kada se gube neke važne vrednosti, reči Darija Srne odzvanjaju jasnije nego ikad, još samo kada bi bilo dovoljno mladih igrača spremnih da ih čuju.  

(FOTO: Action images)


tagovi

Darijo SrnaLiga šampionameđunarodni fudbalŠahtjor Donjeck

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara