""
""

To nije bilo slavlje - to je sahrana

Vreme čitanja: 2min | pon. 29.05.17. | 09:31

Zdenjek Zeman o Frančesku Totiju

Kraj jedne ere. Posle četvrt veka završila se najdivinija priča od postanka Rome. Frančesko Toti je odigrao poslednji meč za svoj klub i sišao sa velike scene.

Učio je to pred krcatim tribinama Olimpika, međutim, svakom pravom zaljubljeniku u fudbal ostala je gorična zbog načina na koji je Princ Rima tretiran poslednje dve sezone što od strane klupskih rukovodilaca, što od zlostavljanja trenera Lučana Spaletija.
Za mene to nije bilo slavlje, nego sahrana“, izričit je Zdenjek Zeman, jedan od najuticajnijih trenera za uspon Totijeve karijere.

Izabrane vesti

Vremešni stručnjak smatra da je čuvena „desetka“ bila primorana da kaže zbogom.
„Jedna je stvar ako je dečko odlučio da okači kopačke o klin, međutim, ako nije tu odluku doneo sam onda je to tragedija“.

Toti ima 41 godinu, ali što narod kaže „forma je prolaza, a klasa večna“.
„Čini mi se da Frančesko i dalje želi da igra, jer i dalje oseća ljubav prema fudbal, Tera šalu, ali i dalje može dobro da trči. Ne vidim ga u Trigoriji (trening centar Rome, op. auт.) u odelu i kravati. Nažalost, neće moći da igra više u Italiji, jer ne može sebi da dozvoli da nosi neki drugi dres sem Rominog. Ako ode u inostranstvo, mora da izabere tim koji bi odgovarao njegovim standardima“.

Frančesko je najavio da će u penziju, ali novinare u Italiji je, ipak, zanimalo da li bi ga Zeman pozvao u svoju Peskaru, koja će se naredne sezone takmičiti u Seriji B.

Ne, ne, on zaslužuje više“, izričit je češki strateg.

 

(FOTO: Action images)


tagovi

EvropaFrančesko TotiItalijaRomaSerija AZdenjek Zeman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara