""
""

To je scena za nezaborav, to je za istoriju! Salah u 95. minutu sa kreča i Egipat je na Mundijalu posle 28 godina! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 08.10.17. | 21:40

Ludnica u Aleksandriji, Faraoni na Svetskom prvenstvu u poslednjoj sekundi utakmice

Mohamed Salah je novi Faraon Egipta! Ako ovom čoveku narod ne bude podigao bistu, neće nikom! On je novi heroj zemlje, on je čovek koji je zlatnim slovima ispisao najsvežije stranice istorije egipatskog fudbala! Posle 28 godina Faraoni će zaigrati na Mundijalu i sve zahvaljajući upravo Liverpulovom brzanjcu! 

Izabrane vesti

Sve je uradio kako bi Egipat odveo na Svetsko prvenstvo i podario sunarodnicima nezaboravne trenutke slavlja, a to je i uradio sa dva gola u mreži poslednjeplasiranog Konga - 2:1! 

Biće to scene za nezaborav, biće to scene za istoriju! Činilo se da će se utakmica završiti bez pobednika, da velika žurka u Aleksandriji neće biti upotpunjena zlatnom pobedom, ali Mohamed Salah je mislio drugačije. Dobio je Egipat jedanaesterac u poslednjim sekundama utakmice, Salah je preuzeo odgovornost u svoje ruke, stavio loptu na kreč, dobro osmotrio ponašanje Barela Muka, a onda ispalio hitac koji je Egipat lansirao u Rusiju. Stadion je eksplodirao! 

A sa njim i svi u belom na i oko terena! Bila je to dosad neviđena radost za zemlju koja je predugo čekala da se nađe na najvećoj svetskoj smotri. 

Malo je falilo da Arnold Buka Mutu upropasti zabavu na stadionu Borg el Arab! Igrao se 88. minut, kada je Buka Mutu iznenadio sve i naterao ceo stadion da obustavi preuranjenu žurku. Ali, Salah je baš kao i kod prvog gola bio čovek odluke, čovek koga će generacije pamtiti kao najvećeg među najboljima. 

I sve to apsolutno zasluženo. Kada neko digne reprezentaciju iz pepela, postigne 32 gola u 56 reprezentativnih utakmica i u najvažnijem meču postigne dva gola, zaslužuje da ga nacija pamti i veliča!

Grupa E

Subota
Uganda - Gana 0:0

Nedelja
Egipat - Kongo 2:1 (0:0)
/Salah 63, 90+5 penal - Buka Mutu 88/

Tabela:


tagovi

kvalifikacije za Mundijal 2018Mohamed Salahreprezentativni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara