"Navijaci Hamburga"
"Navijaci Hamburga"

To je navijač! Dao Hamburgu 25 miliona evra za pojačanja

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.08.14. | 18:05

Milijarder Klaus Mihael Kine obezbedio novac za prelazni rok, a to će mu kasnije biti vraćeno kroz raspodelu deonica

Navijaci Hamburga

Lepo je imati milijardere navijače. To je na svojoj koži ovih dana najbolje osetio bundesligaš Hamburg.

Izabrane vesti

Nemački milijarder Klaus Mihael Kine je danas pozajmio Hamburgu 18 miliona evra za pojačanja. Još ranije je pomenuti milijarder klubu u čijem je upravnom odboru dao pozajmicu od sedam miliona evra. Pozajmice su bezkamatne i biće vraćene Kineu kroz raspodelu deonica kada klub bude ušao u proces pretvaranja u akcionarsko društvo.

Nemački model „50+1“ se često ističe kao idealan za vlasničku strukturu klubu. U tom modelu članovi zadržavaju većinski paket, a izuzetak su klubovi poput Volfsburga, Bajer Leverkuzena i Red Bul Lajpciga koji su u vlasništvu poznatih kompanija, kao i Hofenhajm koji je u vlasništvu milijardera Ditmara Hopa.

Većina klubova poput Bajerna ili Borusije Dortmund primenjuju pravilo „50+1“, ali i dalje postoji šest klubova među kojima je i Hamburg koji po pomenutom modelu nisu pretvoreni u akcionarska društva. Međutim, Hamburg će uskoro ući u taj proces, čim se završi procena vrednosti kluba. Tada će Kine dobiti deonice u vrednosti od 25 miliona evra koje je pozajmio klubu.

Sa novom finansijskom injekcijom, Hamburg je uspeo da kompletira transfer Valona Behramija, a očekuje se i finalizacija dolazaka Nikolaja Milera iz Majnca i Matijasa Ostroleka iz Augsburga.

Klaus Mihael Kine (77) je dugogodišnji navijač Hamburga i često je uplaćivao donacije klubu. Na Forbsovoj listi najbogatijih ljudi sveta se nalazi na 119. poziciji pošto je njegovo bogatstvo procenjeno na 10,4 milijardi dolara. Do sada je uslov za ulazak u UO Hamburga bio da članovi doniraju novac klubu ili da su vlasnici kompanija koji su klupski sponzori.

(FOTO: Action images)

 


tagovi

NemackaKlaus Mihael KineHamburgerEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara