"Marko Milinković"
"Marko Milinković"

TIPOVANJE: Igrajte na…

Vreme čitanja: 3min | sub. 02.03.13. | 12:23

U odabiru parova za klađenje pomaže vam Marko Milinković, fudbaler Slovana

 

 

Izabrane vesti

Marko MilinkovićFK TrenčinIGRAJTE NA...

TRENČIN

ZATO ŠTO...

Dočekasmo posle više od dva meseca pauze i nastavak prvenstva u Slovačkoj. Ono najteže i najdosadnije je iza nas, sada kreću borbe za bodove, a meni se čini da će podjednako interesantno da bude i u borbi za titulu, gde se iza mog Slovana nalazi čak šest ekipa u samo dva boda, kao i na dnu gde će pet ekipa strepeti za opstanak.

Ono na šta u startu moram da upozorim kladioce je da su vremenske prilike u Slovačkoj daleko od idealnih. Većina terena je pokrivena snegom, pa tako mi nismo uspeli da odradimo nijedan trening na našem terenu, nego samo na veštačkoj travi. Upravo sneg donosi i najveći fiks prvog prolećnog kola. Teren novog prvoligaša Spartak Mijave je bukvalno zavejan, pa je savez u poslednjem trenutku doneo odluku da zamene domaćinstvo sa Trenčinom.

Domaćinu pripada uloga apsolutnog favorita koju će, verujem, opravdati, a jedan od najznačajnijih razloga njihovih dobrih rezultata leži u činjenici da igraju na veštačkoj travi. Trenčin ima mladu, poletnu ekipu koja igra brz fudbal, dok je Mijava jedan od glavnih kandidata za napuštanje elite.

Siguran kec bi trebalo da bude i na meču Žilina - Dukla. Domaćin je bio slabiji u prvom delu sezone, ali u Slovačkoj  po pravilu na kraju u vrhu kao kandidati za titulu "isplivaju" Slovan i Žilina.

Ne sumnjam da  će tako biti i ovog proleća.

FK SenicaNE IGRAJTE NA...

SENICU

ZATO ŠTO...

Prvo kolo drugog dela sezone je nekako podeljeno, pa se mogu izdvojiti tri izgledna fiksa na Trenčin, Slovan i Žilinu i preostale mečeve u kojima je prilično teško predvideti konačan ishod. Najveća neizvesnost bi po mom mišljenju mogla da vlada u duelu Senice i Ružomberoka, iako tabela i tradicija ne ukazuju na tako nešto. Senica je u vrhu, dobro je igrala tokom jeseni i zasluženo zauzela treće mesto. Ipak, verujem da neće imati snage da do kraja figurira kao kandidat za titulu.

Pad bi mogli da najave već na startu protiv Ružomberoka. Jedan od razloga leži u činjenici da se Senica tokom zimske pauze uopšte nije pojačala. Sa druge strane njihov rival ima, sa sitnijim izmenama, već dve-tri godine ekipu na okupu. Njihovo iskustvo i uigranost su jesenas mnogim rivalima pravili velike probleme. Gosti znaju da igraju na rezultat i ne sumnjam da će im jedini cilj na gostovanju Senici biti da ostanu neporaženi. Pored remija koji mi deluje kao najrealniji ishod, uveren sam da on neće biti izražen sa više od dva postignuta gola.

Moj nekadašnji klub Košice ulazi oslabljen u drugi deo sezone. Napustio ih je Uroš Matić i još nekoliko kvalitetnih fudbalera, među kojima se izdvaja prvi napadač kojeg je angažovao jedan češki klub. Tim je mahom sastavljen od mladih igrača, tako da i pored činjenice da igraju odlično kući, a Prešov jako loše na strani, ne mogu da se opredelim za jedinicu kao siguran izbor.

"Davljenik" iz Trnave pun nade dočekuje potpuno izmenjenu ekipu Nitre i pre trijumfa domaćina bih odabrao golove, jer se radi o ekipama koje ne znaju da kalkulišu bez obzira na ime rivala.

 

 


tagovi

EvropaigrajtenaMarko MilinkovićSlovačka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara