""
""

TIPOVANJE: Igrajte na...

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.02.13. | 09:18

U odabiru parova za klađenje pomaže vam Ibrahim Gaj, fudbaler Lokerena

 

IGRAJTE NA...

Izabrane vesti

KLUB BRIŽ

ZATO ŠTO...

Nije lako opredeliti se za najsigurniju utakmicu u narednom kolu prvenstva Belgije, pošto postoje tri apsolutna favorita. Čini mi se da Klub Briž, Standard i Anderleht ništa ne može da spreči na putu ka osvajanju novih bodova, ali ako već moram da izaberem najsigurniji fiks, neka to bude Klub Briž. Posle serije dobrih rezultata i ubedljivih pobeda Briž je ušao u loš ritam, pa su na poslednje tri utakmice osvojili samo dva boda.

Ekipa od koje se na početku sezone mnogo više očekivalo ima kvalitet za daleko bolji plasman od šestog mesta, a meč sa Leuvenom predstavlja idealnu priliku za njih da zaborave loše rezultate. U prethodnom kolu protiv Genka su bili dobri do momenta kada su ostali sa igračem manje, a kada se posle penala prednost domaćina udvostručila, više nije postojala mogućnost da se vrate u meč. Verujem da bi motiv više fudbalerima Briža trebalo da predstavlja činjenica da ih je ovaj protivnik ponizio u prvom delu sezone. Taj poraz od 4:1 će ih svakako dodatno motivisati.

Standard je odigrao odlično na najtežem gostovanju u ligi protiv Anderlehta, pa je logično očekivati da bez većih problema dođu do bodova pred svojom publikom protiv Mona. Klub iz Liježa je umeo da neprijatno iznenadi pred svojim navijačima protiv slabijih rivala, ali sam ubeđen da to sada ne može da se ponovi.

Poslednji, ništa manje siguran fiks, stiže sa meča Beveren - Anderleht. Tim iz Brisela je uhvatio pobednički ritam, pa mislim da je remi protiv Standarda bio samo trenutna slabost. Pre tog duela su imali deset vezanih prvenstvenih pobeda i očekujem da od meča sa Beverenom krenu u novu uspešnu seriju.

NE IGRAJTE NA...

MEHELEN

ZATO ŠTO...

Timovi sa dna tabele u Belgiji umeju često da zagorčaju život favoritima, pa me nimalo ne bi iznenadilo da to sada pođe za rukom Serkl Brižu protiv Mehelena. Poslednje mesto kluba iz Briža ne bi trebalo da zavara, jer upravo loš položaj na tabeli ih tera da u drugom delu sezone svaku utakmicu igraju kao da im od nje život zavisi. Istina, Serkl Briž nema baš velike izglede da ostane u prvoj ligi, ali je sigurno da će se boriti dokle god ima šansu da se izvuče.

Mehelen je siguran u sredini tabele i čini mi se da nemaju veće ambicije da se uključe u trku za mestima koja vode u Evropu. Igraju dosta promenljivo, pa su tako na svom terenu doživeli i poraz od Beverena koji je objektivno dosta slabiji od njih. Koliko sam mogao da vidim u belgijskim medijima Serkl Briž igra i na kartu tradicije, koja kaže da su do poraza jesenas na svom stadionu dobili pet vezanih mečeva protiv Mehelena. Serkl je još bez pobede na gostovanjima ove sezone, možda je baš sada došao trenutak da i oni konačno upišu tri boda izvan svog stadiona.

Naš meč sa Varegemom predstavlja derbi narednog kola i nema sumnje da nas očekuje jako težak posao. Varegem ima neverovatnu sezonu i jedini su koji koliko,toliko drže korak sa Anderlehtom. Mi smo posle ubedljive pobede nad Leuvenom u gostima već dva kola bez pobede i nisam siguran šta nas očekuje u duelu sa Varegemom. Biće to verovatno tvrd meč, sa malo golova, ali se nikako ne bih opredelio za prognozu konačnog ishoda. Za igru nije ni meč Beršot - Genk. Domaćin je prošle nedelje protiv Genta postigao gol posle pet sušnih kola, ipak Genk nije veliki favorit najviše zbog činjenice da ima samo tri pobede na gostovanjima.

(foto: Action Images)


tagovi

BelgijaEvropaigrajte na...Jupiler ligameđunarodni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara