""
""

TIPOVANJE: Igrajte na...

Vreme čitanja: 3min | sub. 08.03.14. | 10:55

U odabiru parova za klađenje pomaže vam Marko Milinković,fudbaler Slovana

IGRAJTE NA...

TRNAVU

Izabrane vesti

ZATO ŠTO...

Drugo kolo nastavka sezone donosi dva velika fiksa koji ni u jednoj varijanti ne bi trebalo da dolaze pod znak pitanja, niti da se previše obrazlažu. Spartak iz Trnave je apsolutni favorit u duelu sa Dunajskom Stredom, kao i moj Slovan na gostovanju Nitri, a za Spartak kao glavni fiks sam se opredelio prvenstveno zbog činjenice što igra pred svojim navijačima. Trnava se stabilizovala kao klub i za razliku od nekih prethodnih mučnih sezona, kada se čak borila za opstanak, sada ima sasvim realne izglede da se dokopa mesta koje vodi u Evropu. Na startu drugog dela je razočarala, jer nije uspela da savlada slabašnu Nitru kod kuće, a baš tih 0:0 me uverava da ovog vikenda neće moći ponovo da kiksne.

Trnavin teren važi za jedan od najvrelijih u ligi i podrška s tribina mnogo znači igračima. Nisam pogledao detalje sa utakmice protiv Nitre i nije mi jasno kako su uspeli da kiksnu, ali sam siguran da će u okršaj sa Dunajskom Stredom ući još motivisaniji i da je sada mogućnost novog kiksa svedena na minimum. Gosti  uz Nitru imaju najlošiji učinak na strani i jasno je da će se ta dva tima do poslednjeg kola boriti da izbegnu poslednje mesto koje vodi u niži rang. I oni su u prvom kolu odigrali nerešeno bez golova, ali na domaćem terenu protiv Košica. Siguran sam da taj podvig sada ne mogu da ponove.

Naše gostovanje Nitri bi po svim parametrima trebalo da donese sigurna nova tri boda. Imamo šest bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Trenčin i u utakmicama poput ove nikako ne smemo da prosipamo bodove. Domaćin nema kvalitet za ovaj rang takmičenja, malo su se pojačali, ali je to i dalje nedovoljno da bi bili konkurentni. Slovan je i ranije lagano izlazio na kraj sa Nitrom i zaista ne vidim nijedan razlog da sada bude drugačije.

NE IGRAJTE NA...

SENJICU

ZATO ŠTO...

Senjica tokom cele sezone igra standardno dobro, nedovoljno da bi se umešala u borbu za titulu, ali svakako spada u red favorita za izlazak na evropsku scenu. Finansijski to je stabilan klub, ekipa je dobro izbalansirana i nema mnogo oscilacija u formi. Ipak, za njih su dueli s Duklom uvek bili problematični, posebno na gostovanjima i zato bih, iako će ih kladionice odrediti kao blagog favorita, savetovao da se izbegne dvojka. Koliko sam upoznat otkako se sastaju u elitnom slovačkom rangu Senjica je samo jednom uspela da slavi  u Banskoj Bistrici, dok su sve ostale utakmice išle u korist domaćina.

U prilog Senjici ne idu ni ovogodišnja izdanja na gostovanjima, pošto je na 10 utakmica ostvarila samo dve pobede. Ne sumnjam da će gosti, imajući u vidu gužvu koja vlada od drugog do petog mesta, biti zadovoljni i jednim bodom. Dukla sa druge strane još može da se umeša u borbu za evropsku vizu i dokle god je tako ne sumnjam da će biti maksimalno motivisana i da će „kidati“, bez obzira na ime i snagu rivala.

Potpuna neizvesnost okružuje meč Mijave i Žiline. Domaćin je najprijatnije iznenađenje sezone, dok za Žilinu važi sve obrnuto i da nije preslabog tandema Nitre i Dunajske Strede verovatno bi se grčevito borila za opstanak. Ipak, ja ih nikada ne otpisujem u potpunosti, pa i pored činjenice da Mijava ima veće izglede za trijumf ne bih smeo da se opredelim za jedinicu. U duelu Trenčina i Zlate Moravca mi nekako najviše miriše na golove. Domaćin igra na veštačkoj travi i uvek je bar u maloj prednosti kada igra sa ekipama sličnog kvaliteta, a s obzirom na uljuljkanost gostiju u sredini tabele, očekujem otvorenu utakmicu sa najmanje tri gola.

Na meču Ružomberok – Košice su sva tri znaka u opticaju.

(FOTO: Action images)


tagovi

Igrajte naEvropaSlovačkameđunarodni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara