""
""

TIPOVANJE: Igrajte na...

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.01.14. | 09:35

U odabiru parova za klađenje pomaže vam Marko Šćepović, fudbaler Olimpijakosa

IGRAJTE NA...

PAOK

Izabrane vesti

ZATO ŠTO...

Kao retko kada u Grčkoj ovo kolo nudi tri veoma izgledna fiksa. Kvote sigurno neće biti naročito „upotrebljive“, ali verujem da će svi pomenuti favoriti bez većih problema uspeti da upišu tri boda. Reč je o tri prvoplasirane ekipe – mom Olimpijakosu, PAOK-u i Atromitosu. Kako je Olimpijakos favorit praktično u svakom prvenstvenom meču, bez obzira gde se igra i ko je rival, u prvi plan ću staviti ekipu iz Soluna.

PAOK igra baš dobar fudbal, što posebno važi za utakmice koje igra na stadionu Tumba. Na 10 dosadašnjih utakmica kod kuće Solunci imaju samo jedan remi, tako da nije potrebno biti previše mudar kako bi se naslutilo šta očekuje Veriju ovog vikenda. Keca na ovom meču pojačava i činjenica da je tim našeg Zvonimira Vukića mimo svih očekivanja, pa čak i rezona, poražen na gostovanju Panioniosu prošle nedelje. PAOK se nalazi daleko iza nas, a takođe i mnogo ispred Atromitosa, što ne utiče na njegov motiv, jer u svaku utakmicu ulazi kao da je odlučujuća. Očekujem da crno-beli budu dodatno mobilisani zbog pomenutog poraza od Panioniosa, pa Verija nema šta da traži. Istina, gosti su se u poslednje vreme trgli, sa Dostanićem na klupi postižu solidne rezultate, međutim, po svim pokazateljima ovo bi trebalo da bude prevelik zalogaj za njih.

Atromitos spada u grupu ekipa kojima domaći teren donosi veliku prednost. To smo i mi osetili pre nekoliko nedelja, kada smo u jednoj veoma tvrdoj utakmici kod njih odigrali 0:0. Domaćin dva kola ne zna za pobedu, ali im u goste stiže ekipa koja je na devet gostovanja izvukla samo dva remija. Pritom PAS Janjina je u poslednjih pet mečeva na strani upisala isto toliko poraza, pa ukoliko se ne dogodi nešto nepredviđeno ovde je kec jedina opcija. Takođe, ubeđen sam i u sigurnu i laganu pobedu Olimpijakosa.

NE IGRAJTE NA...

KALONI

ZATO ŠTO...

Kada se u Grčkoj jedna naspram druge nađu ekipe sličnog kvaliteta, onda je zaista sve moguće, a za nijansu realniji od konačnog ishoda je izbor na mali broj golova. Klasičan takav primer je duel Kalonija i Apolon Smirnisa. Dva nova prvoligaša je teško uhvatiti i za „glavu i za rep“ kada je u pitanju prognoza, pošto igraju u dosta promenljivoj formi. Kaloni ima samo jedan remi u dosadašnjem delu prvenstva, a s obzirom na partije toplo-hladno teško je proceniti šta je na redu u narednom kolu. U prethodna tri meča na domaćem terenu imaju po jednu pobedu, remi i poraz i zaista je teško i pretpostaviti šta je sada na redu.

Sa druge strane Smirnis mahom bodove skuplja na domaćem terenu, ali su upravo ovakva gostovanja prilika da nešto naprave i u gostima. Očekujem tvrdu, borbenu partiju, bez mnogo lepih poteza, samim tim i golova. Zato je predlog da se konačan ishod izbegne, a ko baš želi da isprati ovaj meč na tiketu neka se ograniči na 0-2 gola.

Panatinaikos nije ni senka slavne ekipe, u poslednjih par godina imaju mnogo problema, ali verujem da će u meču sa Platanijasom uspeti da pronađu put do pobede. To ne bih sa sigurnošću mogao da kažem za duele u kojima Levadijakos dočekuje Aris, odnosno Ergotelis Panaitolikos. Na Levadijakos bih onako ziheraški predložio duplu šansu, dok će meč Ergotelis – Panaitolikos biti više tuča sa loptom nego ozbiljan fudbal.

U preostala dva meča prednost je na strani domaćina. I dok je u duelu Asteras Tripolisa i OFI-ja realno da ona bude pretvorena u trijumf domaćina, kod para Pantrakikos – Panionios savetujem veliki oprez. Slično kao i na meču Ergotelis – Panaitolikos ne verujem u mogućnost dobre partije i kvalitetnog fudbala, pa je mali broj golova sasvim realan.

(FOTO: MN Press)


tagovi

tipovanjesportsko klađenjeMarko ŠćepovićIgrajte nabet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara