""
""

Tim Partizana za Zvezdu: Saša Marković džoker Nikolića

Vreme čitanja: 2min | sub. 26.04.14. | 00:04

Trener crno-belih dvoumio se i koga na štopera, prevagnulo iskustvo Obradovića

Spremio je stručni štab Partizana iznenađenje večitom rivalu!

Izabrane vesti

Mimo očekivanja i sastav timova sa deset prolećnih utakmica, Marko Nikolić će ulogu jednog od dvojice zadnjih veznih poveriti – Saši Markoviću. Prema informacijama MOZZART Sporta, nekadašnji mladi reprezentativac Srbije dobio je prednost u odnosu na Darka Brašanca i igraće u paru sa Nikolom Drinčićem, kao spona između odbrane i napada srpskog prvaka.

Napredak Markovića do pozicije startera predstavlja iznenađenje i za deo javnosti naklonjene crno-belima, jer je momak iz Brusa u 2014. odigrao samo 96 minuta. Bio je rezerva protiv Slobode i igrao je celu utakmicu protiv Jagodine, ali sve ostale posmatrao sa strane. Čak na tri meča nije ni bio u konkurenciji.

Ono što ljudi u Partizanu vide kao Markovićevu prednost u odnosu na Brašanca je činjenica da u utakmicama ovakvog značaja ima više iskustva, pošto je odigrao poslednja tri derbija, za razliku od kolege koji je upisao tek nekoliko sekundi prošlogodišnjoj pobedi, golom Jojića.

Iz Zemunela stiže i informacija da se Nikolić danima dvoumio koga da stavi na štoperske pozicije. Navodno, bio je u dilemi da li da pored Branislava Trajkovića stavi Vojislava Stankovića ili Milana Obradovića. Na kraju se i u ovom slučaju odlučio za iskustvo, uprkos činjenici da je povratnik iz inostranstva ovog proleća sklon kiksevima i da je autogolom odlučio prethodni derbi na Marakani.

Na bekovskim i pozicijama u napadu ništa se neće menjati u odnosu na većinu prethodnih utakmica, dok izostanak suspendovanog Saše Ilića znači prinudnu transformaciju na sredini terena. Ta rokada završiće se postavljanjem osigurača u vidu već opisanih zaduženja Drinčića i Markovića, dok će Luka i Živković na krilne pozicije, odakle im je osnovni zadatak da doture loptu špicevima Lazoviću i Škuletiću.

(FOTO: MOZZART Sport)


tagovi

SuperligaFK PartizanSrbijaSaša MarkovićMilan Obradović146. večiti derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara