"Očaj na licu Čestera posle autogola"
"Očaj na licu Čestera posle autogola"

Tigrovi prvi zagrizli, ali Đavoli ne padaju tako lako: Junajted nastavio trijumfalni niz (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.12.13. | 15:57

Hal u ludom meču vodio sa 2:0, ali su gosti iz Mančestera uz evrogol Vejna Runija preokrenuli na 2:3

Očaj na licu Čestera posle autogolaNije bitno koliko puta padneš, već da li ćeš ustati, a istorija Mančester junajteda nas uči da se Crveni đavoli ne daju nokautirati. Tako je bilo i na gostovanju kod Hala u 18. kolu Premijer lige na kojem Tigrovima ni dva gola nisu bila dovoljna da izbegnu tek drugi poraz na Kingston areni – 2:3 (2:2).

Rani golovi Džejmsa Čestera i Dejvida Džona Mejlera nisu imali efekat kakvom su se domaći nadali. Možda jer su pali prebrzo – već u 13. minutu na semaforu je pisalo 2:0. Mančester junajted jednostavno ne može biti savladan za tako kratko vreme.

Izabrane vesti

Gotovo momentalno su se Đavoli sabrali i krenuli u napad. Odgovorili su prvi put preko Krisa Smolinga, koji je bio najviši u skoku posle centaršuta Vejna Runija i glavom vratio Junajted u život.

Čak 19. asistencija Runija od početka protekle sezone – niko drugi nije upisao ni 16.

Međutim, Runijev prevashodni zadatak je da postiže golove, a 28-godišnji as retko kući ide neobavljenog posla. Ovoga puta je to učinio maestralano.

Savršen prijem i volej u sam rogalj Halovog gola. Neodbranjivo. I idealan način da se postigne 150. prvenstveni gol za Mančester junajteda. Toliko efikasan u jednom timu Premijer lige bio je samo još legendarni golgeter Arsenala Tijeri Anri.

Na kraju je i sreća pogledala goste, pošto je tri boda Junajtedu doneo autogol nesrećnog Čestera. Tek šesti koji je Hal ove sezone primio na domaćem terenu. Tri su pala baš danas.

Jasan pokazatelj da se Mančester junajted polako vraća u igru. Peta uzastopna pobeda izabranika Dejvida Mojesa računajući i susret sa Šahtjorom u Ligi šampiona i okršaj sa Stoukom u Liga kupu.

Međutim, sam vrh Premijer lige još je miljama daleko za Đavole. Dobrim delom i zato što je Mojesova odbrana kapitulirala već 22. puta ove sezone. Koliko i tokom cele sezone 2007/2008 kada su osvojili pehar.

Ta je granica mogla još danas da bude probijena, ali su igrači Hala u samoj završnici bili previše nervozni i propustili nekoliko šansi da se sačuvaju makar bod.

PREMIJER LIGA – 18. kolo:

Hal Siti – Mančester junajted 2:3 (2:2)
/Čester 4, Mejler 13 – Smoling 19, Runi 26, Čester 66ag/

16.00: Aston Vila – Kristal Palas
16.00: Kardif Siti – Sautempton
16.00: Čelsi – Svonsi
16.00: Everton – Sanderlend
16.00: Njukasl – Stouk
16.00: Norič – Fulam
16.00: Totenhem – Vest Bromvič Albion
16.00: Vest Hem – Arsenal
18.30: Mančester Siti – Liverpul

(FOTO: Action Images)


tagovi

Džejms ČesterEngleskaEvropaHal sitiPremijer ligaVejn Runi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara