"Spisak Kolumbijaca"
"Spisak Kolumbijaca"

Tigre, sad pocepaj: Falkao se vratio u reprezentaciju posle 388 dana, pozvan i Borha

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.11.16. | 11:58

Kolumbija ima još jednu golgetersku atrakciju

Spisak KolumbijacaNajveći sin kolumbijskog fudbala ponovo pod državnom zastavom! Radamel Falkao se vratio u reprezentaciju!

Posle tačno 388 dana i poraza od Urugvaja u oktobru 2015, sjajni napadač se našao na spisku selektora Hozea Pekermana za novembarske mečeve južnoameričke zone kvalifikacija za Mundijal u Rusiji 2018. godine.

Izabrane vesti

Pekermanov poziv Tigru usledio je posle njegovog potpunog oporavka od povrede, ali i ulaska u prepoznatljivu pucačku formu. Na poslednjih pet utakmica Falkao je dao četiri gola i na taj način apsolutno zaslužio da se nađe na spisku za mečeve sa Čileom u Barankilji 10. novembra i za derbi ovde runde protiv Argentine, četiri dana kasnije u San Huanu.

FalkaoInače, na tabeli južnoameričkih kvalifikacija Kolumbija je za bod bolje plasirana i od Čilea i od Argentine i trenutno zauzima četvrto mesto, poslednje koje direktno vodi na Prvenstvo sveta, dok će petoplasirana selekcija morati u baraž.

Osim Radalema Falkaa, Perkeman je u reprezentaciju prvi put pozvao novu golgetersku uzdanicu, Migela Anhela Borhu, 23-godišnjeg napadača Atletiko Nasionala. Borha je ove sezone dao 17 golova u svim takmičenjima, od toga pet u Kopa Libertadoreds i najzaslužnji je što je njegov tim ovog leta osvojio to prestižno takmičenje.

Spisak reprezentacije Kolumbije:

Golmani: David Ospina (Arsenal, Kamilo Vargas (Deportivo Kali), David Gonzales (Independijente Medeljin);
Defanzivci:  Santjago Arijas (PSV), Stefan Medina (Pačuka), Žejson Muriljo (Inter), Džeri Mina (Palmeiras), Oskar Muriljo (Pačuka), Davinson Sančez (Ajaks), Eder Alvarez Balanta (Bazel), Farid Dijaz (Atletiko Nasional), Frank Fabra (Boka juniors);
Vezisti: Danijel Tores (Alaves), Abel Agilar (Deportivo Kali), Sebastijan Perez (Boka juniors), Vilmar Barios (Boka juniors), Maknelji Torses (Atletiko Nasional), Edvin Kardona (Monterej), Karlos Sančez (Fjorentina), Huan Kvadrado (Juventus), Hames Rodrigez (Real Madrid);
Napadači: Radamel Falkao (Monako), Karlos Baka (Milan), Luis Murijel (Sampdorija), Rodžer Martinez (Đangsu Suning), Džonatan Kopete (Santos), Migel Borha (Atletico Nasional) i Orlando Berio (Atletiko Nasional).

(FOTO: Action images)


tagovi

Hose PekermanJužna AmerikaKolumbijameđunarodni fudbalRadamel Falkaoreprezentacija Kolumbijereprezentativni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara