Terzićev Fener sprema kontru Italijankama

Vreme čitanja: 2min | uto. 09.04.19. | 09:31

Ekipa iz Istanbula juri trijumf od 3:0 ili 3:1 kako bi preko zlatnog seta stigla do finala Lige šampiona za odbojkašice u Berlinu. Domaćin sve nade polaže u kubansko čudo od deteta Melisu Vargas Abreu

Mogu li turski giganti da uzvrate udarac? Miriše na italijansko finale u Berlinu narednog meseca za trofej Lige šampiona za odbojkašice, ali ne treba otpisivati turske velikane, Fenerbahče i Vakifbank.

U utorak, Fener koji sa klupe predvodi zlatni selektor Srbije Zoran Terzić juri podvig protiv Koneljana. U prvom meču u Trevizu, lider šampionata Italije je slavio maksimalnim rezultatom. Međutim, 3:0 nije pravi pokazatelj snaga na terenu. Plavo-žute su dva seta izgubile na razliku (25:23, 26:24). Nijanse su odlučile u korist domaćina.

Izabrane vesti

Najpopularniji turski klub imaće vetar u leđa od bučnih navijača, a Terzić sve nade polaže u kubansko čudo od deteta Melisu Vargas Abreu. Sa samo 19 godina ona je trenutno najefikasnija odbojkašice Lige šampiona sa 216 poena. Uz nju, raspucana je i Meksikanka Samanta Ramos Brisio sa 157 poena.

S druge strane, Koneljano igra na krilima poznate Amerikanke Kimberli Hil i hrvatske korektorke Samante Fabris. One su postigle najviše poena u svojoj ekipi, 128, odnosno 124.

Tradicija nije nešto što ide na ruku domaćinu. Ove dve ekipe dosad su se sastale tri puta i sve mečeve je dobio Koneljano. Dva puta je bilo 3:2, dok je prošle nedelje bilo 3:0. Fenerbahče je ove sezone u Ligi šampiona već poražen na svom parketu, i to od moskovskog Dinama u grupnoj fazi. Koneljanu su potrebna dva seta da bi izborio finale koje se 18. maja igra u Berlinu u dvorani Maks Šmeling.

Fenerbače je u padu formu. Do nedelje i plasmana u polufinale plej-ofa šampionata Turske imao je niz od tri poraza. Koneljano je ligaški deo u prvenstvu Italije završio na prvom mestu ispred Novare.

U finale ide ekipa koja stigne do četiri boda. Pobede od 3:0 i 3:1 donose tri boda, a trijumf od 3:2 pobedniku dva, a poraženom bod. U slučaju da je rezultat posle dva meča izjednačen u bodovima – 3:3 igraće se zlatni set do 15.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 18:00 8407 LŠWPF Fenerbahce W - Conegliano W hs 1 (-1.5) 2,10
Ukupna kvota2,10

LIGA ŠAMPIONA (Ž) – POLUFINALE, REVANŠ MEČEVI

Utorak
18.00: (1,60) Fenerbahče – Koneljano (2,19)  /prvi meč: 0:3/

Sreda
18.00: (1,65) Novara – Vakifbak (2,11)  /prvi meč: 3:0/

*** kvote su podložne promenama

Foto: CEV


tagovi

Liga šampiona u odbojci za ženeImoko KoneljanoZoran Terzićsportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara