"Tepić"
"Tepić"

Tepić iz prve ruke o novom pojačanju Partizana: Jedan od najboljih igrača PAOK-a prošle sezone! Atipičan plej…

Vreme čitanja: 3min | pet. 05.08.16. | 16:36

“Voli da šutne za tri”, ističe bivši košarkaš kluba iz Humske u razgovoru za MOZZART Sport

TepićPartizan je ušao ofanzivno u ovaj prelazni rok i do sada je doveo pet košarkaša. Poslednji u nizu je Vilijam Hačer, prošlogodišnji organizator igre grčkog PAOK-a. Crno-beli su u prošloj deceniji imali mnogo važnih inostranih košarkaša na poziciji jedan koji su bili ključni u uspesima kluba. Navijači se sada nadaju da će Hačer biti naslednik te plemenite loze...

Da bismo što više saznali o novom organizatoru igre ekipe Aleksandra Džikića kontaktirali smo Milenka Tepića koji brani boje tima iz Soluna i koji je imao priliku da “deli poziciju” sa Hačerom prošle sezone.  Što bi se reklo, iz prve ruke.

Izabrane vesti

Tema razgovora, pored kvaliteta pridošlog Amerikanca, bila je i Tepićeva karijera, kao i saveti koje je uputio Nenadu Miljenoviću koji je došao u Solun iz španske Sevilje.

Za početak, najosnovnije informacije o novom 32-godišnjem pleju Partizana.
"Nisam ga poznavao dobro dok nismo prošle sezone počeli da igramo zajedno, ali sam ga potom jako dobro upoznao i mogu da kažem da se radi o jako dobrom momku. Hačer baš voli košarku, odličan je igrač!", prve su impresije Tepića u razgovoru za MOZZART Sport.

Iskusni plejmejker je prošle sezone prosečno beležio 13,8 poena, 3,3 asistencije i blizu 2,5 skokova po utakmici.
"On je pokazao kvalitet koji poseduje. Potvrdio ga je. Igrao je dobro u kontinuitetu, imao je samopozdanja... Svakako je bio jedan od najboljih igrača PAOK-a prošle sezone, pogotovo kako je sezona odmicala - doneće dosta dobrog igri crno-belih. Mislim da je to dobra sredina za njega, imaće prostora da pokaže šta zna", ceni Tepić.

Iz jedne crno-bele porodice u drugu, Grobari su najbolji navijači na svetu!

Kaže, Hačer nije tipičan plejmejker.
"Mogu da kažem da on nije tipičan plejmejker. Više je igrač koji "vuče" ka poziciji "dva", pogotovo kada ima još nekog pored sebe ko mu je sličan. Igra dobro jedan na jedan, solidnu odbranu, a voli i da šutira i za tri poena. Iskusan je, dobro se nosi sa pritiskom. Voli da da koš", analizirao je kratko Milenko momka koji je do sada igrao za izraelski Hapoel, francuski Avr, belgijski Šrlroa, češki Dečin, za PAOK u dva navrata...

Bivši plejmejker Partizana je rekao da nije razgovarao sa Amerikancom pre prelaska u Partizan, ali da su se u toku sezone dotakli te teme.
Nismo se baš sada čuli pre potpisivanja za crno-bele, ali hoćemo sigurno. Inače, u toku sezone smo razgovarali više puta na temu bivših klubova i dotakli smo se Partizana. Nisam morao mnogo da mu objašnjavam, Partizan je svetski poznat klub. To je zaradio svojom istorijom i igrama u Evroligi proteklih godina”, rekao je Tepić. 

Hačer

Hačera će u Beogradu na utakmicama Partizana čekati vrela atmosfera. Pitali smo Tepića kakva atmosfera vlada na utakmicama PAOK-a, da li je navikao na takvo navijanje.
Retko kada je baš takva atmosfera. Navijači tamo više prate fudbal, tu su fantastični! Na košarci je ređe tako, najviše dolaze na utakmice sa Arisom, AEK-om, Panatinaikosom i odlični su. Ili kada se uđe u seriju pobeda i tada obično napune halu”, rekao je Tepić.

Imao je Tepić samo lepe reči za Solun i kaže da je dao savete još jednom srpskom internacionalcu Nenadu Miljenoviću koji je došao u PAOK.
Rekao sam mu da neće imati nikakvih problema sa ljudima u klubu. Grad lep, odabrao je pravu sredinu gde može da napreduje. Takođe, ljudi su pozitivni što nije lako posle svih poteškoća koje imaju”, kaže Tepić.

Razgovor nije mogao da protekne bez pitanja o daljoj budućnosti Milenkove karijere. U grčkim medijima pominje se odlazak iz PAOK-a. Jedina do sada poznata moguća destinacija je AEK kod Jura Zdovca, mada se i veoma stidljivo provlačio povratak u Partizan.

Tepić nije želeo da otkriva kako stoje stvari.
Nema za sada ništa konkretno, ništa što bi bilo zanimljivo. Čekam da se situacija iskristališe i onda ću videti šta i kako dalje”, ostavio je otvoreno to pitanje Tepić.

Podsetimo, Partizan je u dosadašnjem toku prelaznog roka doveo Stefana Birčevića,Đorđa MajstorovićaBranislava Ratkovicu i Frenka Robinsona.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Vilijam HačerSrbijaFK PartizanMilenko TepićKK PAOKJadranska ligaGrčkaEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara